Идеи за пълноценна почивка през лятната отпуска

5138
Идеи за пълноценна почивка през лятната отпуска
Снимка: iStock

Дългоочакваната лятна отпуска е близо. Тя идва с дъх на море, екзотични дестинации и чужди култури. Заслужената почивка ни вдъхновява и зарежда с енергия за нови работни проекти. Как обаче да почиваме пълноценно и достатъчно ли е излежаването на плажа? Оказва се, че повечето хора не почиват правилно и се връщат в офиса изморени и с липса на тонус.

Какво не е добре да правите през отпуската си?

  • Вероятно се изкушавате да прекарате много дни в леглото, на дивана пред телевизора, да наваксате съня, който ви липсва. Не го правете. Дългото залежаване ще ви направи лениви, уморени, с липса на тонус и не е почивката, от която се нуждаете. Осигурете си час-два повече сън в сравнение с работните дни, не повече.
  • Отлаган ремонт. Вероятно се нуждаете от него, но лятната ви отпуска е най-лошият момент. Ще се върнете на работа изморени, изнервени и без енергия.
  • Изучаване на чужд език, образование. Безспорно са важни, но малцина ги намират за зареждащи. Отпуската е време за празник за душата и сетивата. Испанският едва ли е за вас точно това.

Зодия и ваканция: Най-добрата ваканция за различни знаци

Звездите влияят не само на работата, но и на почивката. Астролозите вярват, че по-добре различните зодии да подхождат по различен начин...

Идеи за пълноценна почивка

  1. Изберете непознати дестинации и дори такива, които считате, че не са за вас. Може да преоткриете себе си и да почерпите вдъхновение, ако прекарате няколко дни на палатка на брега на морето вместо в 5-звездните хотели, с които сте свикнали.
  2. Ако си мислите, че не обичате язовирите и планината, без да сте прекарвали отпуска там, грешите. Има изумително красиви кътчета, изглеждащи като нарисувани от ръката на изкусен художник, които ви очакват. Променете навика си да почивате на брега на морето и покорете планината. Ще се изненадате колко доволни от преживяването ще бъдете и как заредени ще се върнете на работа.
  3. Не се насилвайте. Ако спортът не е ваш спътник през делника, не го правете и по време на отпуска само защото сте чували, че активната почивка е полезна. Правете нещата, които обичате. Плувайте, а не бягайте, ако обожавате хладките води в горещия ден и мразите жегата и праха, които се вдига от кроса ви.
  4. Опитайте нови неща, създайте си спомени, споделете мига. Нови ястия, нови дестинации, непознати кътчета от България и света – според възможностите ви. Винаги има с какво да изненадате сетивата си. Натрупаните спомени ще ви дават енергия и вдъхновение дълго след края на отпуската.
  5. Четете вдъхновяващи книги. Но не го правете в леглото на нощна лампа, а на скалите на брега на морето или на поляна, обсипана с ароматни цветя.
  6. Върнете се в детството. Полюлейте се на люлка, полежете на хамак, направете си пясъчен замък, хапнете захарен памук. Цветове, аромати, вкусове, усещания, които свързвате с детството, са изключително зареждащи и носят усмивка и щастие.
  7. Не се съобразявайте с никого. Ако вкусовете с приятелите и половинката ви се различават, почивайте сами. Отпуската е толкова кратка. Прекарайте я така, както мечтаете, опитайте нещо, което мислите, че не харесвате. Ще се изненадате и ще преоткриете себе си и света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 7 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 7 май /валутен калкулатор/

Кога е най-добре да се пие черен чай

Кога е най-доброто време за пиене на зелен чай

Кои чайове помагат за успокояване на нервен стомах

Кои чайове се препоръчват за добър сън

Каква опасност ни носи преяждането с яйца

Какво първо да направим при преяждане

Защо китайците се страхуват от слънцето и никога не се пекат?

Гергьовден 2024 – всичко за празника на едно място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com