ИКЕА ще произведе играчка по дизайн на българско дете

2479
ИКЕА ще произведе играчка по дизайн на българско дете

За трета поредна година „Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели“ ще превърне рисуваните герои на 10 малчугани в лимитирана серия плюшени играчки с кауза, които ИКЕА ще продава в магазините си в цял свят. За първи път в конкурса има български финалист – десетгодишната Мира от София, която впечатли международното жури с рисунка на крилатия дакел Мури.

„Това куче е фантастично, изглежда сякаш може едновременно да танцува балет и да лети. Формата на главата и изражението му са право в десетката“, коментира Бодил Фритьофсон, продуктов технолог в ИКЕА Швеция.

ИКЕА: Добри дела под формата на игра

Всеки един от нас помни еуфорията от играчките, когато бяхме деца. Точно по това време на годината вече изпращахме писма до Дядо Коледа...

Десетте плюшени герои, сред които има също бухал с форма на яйце, щастлив паяк и синя птиценинджа, ще бъдат част от благотворителната инициатива „Време е за игра, време е за добри дела” на ИКЕА през 2017 г. За всяка продадена играчка в периода на кампанията, Фондацията на ИКЕА и ИКЕА България отделят средства в полза на проекти, които подкрепят правата на децата по света и у нас да играят и да се развиват.

„Много се радвам, че Мури ще се превърне в истинска играчка и ще помогне на толкова много деца по света. Доброто живее във всеки, просто трябва да го видиш. Пожелавам на всички малки художници да следват мечтите си и да рисуват повече“ , изрази радостта си Мира.

Благодарение на играчките, продадени в рамките на кампанията, миналата година бяха набрани 21,5 милиона евро, които ще подкрепят хиляди деца по света. У нас за последните четири години инициативата събра общо над 140 000 лева за проекти на УНИЦЕФ България. Набраните средства осигуряват домашен уют в девет центъра в подкрепа развитието на малки деца и деца и семейства жертви на насилие, създадени от УНИЦЕФ в пет български града.

За Фондацията на ИКЕА

Ясни са победителите в играта на ИКЕА

Общо десет са късметлиите в играта на ИКЕА. Те печелят кухненски продукти, осигурени от шведската марка. Играта "Рецепта за вкусни пра...

Фондацията на ИКЕА има за цел да подобрява възможностите за деца и младежи в развиващите се страни чрез финансиране на холистични, дългосрочни програми, които могат да създадат значителна и трайна промяна. Фондацията работи със силни стратегически партньори, като прилага иновативни подходи за постигане на мащабни резултати в четири основни области на живота на детето: място, наречено дом; здравословен старт в живота; качествено образование; и устойчив семеен доход. В момента финансираните програми помагат на 100 милиона деца. Научете повече на ikeafoundation.org.

За УНИЦЕФ

УНИЦЕФ насърчава прилагането на правата и повишаване на благосъстоянието на всяко дете посредством всяка своя дейност. Заедно с нашите партньори ние работим в 190 страни и територии, за да превърнем този ангажимент в практически действия в полза на всички деца, навсякъде по света, полагайки особени усилия да достигнем до най-уязвимите и социално изключени деца.

ИКЕА: Добри дела под формата на игра

Вижте какво сподели за инициативата пред actualno.com Йоана Цонева (маркетинг мениджър на ИКЕА):

Закъде без символа на годината!

Както споменахме неведнъж, 2016 е година на Огнената маймуна, и най-оригиналният подарък не може да мине без Господарката. Предлагаме ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com