Имаш нужда от промяна? Пренареди дома си и излекувай депресията

2752
Имаш нужда от промяна? Пренареди дома си и излекувай депресията
Снимка: Actualno.com/Александър Македонски

По една или друга причина всички имаме своите слаби моменти, в които меланхолията и депресията се настаняват в съзнанието ни и ни карат да бъде тъжни и да гледаме негативно на живота. Как да подобрите настроението си тогава? Лесно – стига да знаете какво да направите, а то е да пренаредите дома си, така че да ви носи радост, щом го видите. Ето какво ще ви помогне да излекувате депресията и да я прогонвате, щом усетите, че опитва да се настани в сърцето ви.

Растения – вземете си живо растение, което да дарявате с грижа. Стайните растенията имат различни лечебни свойства, влияят благоприятно на психиката и могат да ви донеса само ползи и красота, разбира се. Подарете си свежест и аромат с желаното растение, а защо не и две, а може би ще напълните цял цветарник със саксии?

Картина – обновете интериора у дома с красива картина, а ако ви се отдава, нарисувайте такава. Хубаво е да бъде природна картина с красива гледка на природа, море, планина или нещо успокояващо, което да ви накара да се усмихнете, щом го видите. Ако искате, нарисувайте собствена картина. Рисуването е една от техниките за освобождаване на стрес и напрежение.

Гледка – погледнете през прозореца и се насладете на гледката си, дори тя да бъде към града, а не към някой парк например. Все ще намерите нещо хубаво – може би домашен любимец, дете, което кара колело или нещо друго. Пуснете светлината в дома си и се насладете. Така ще оцените мястото, на което живеете и ще се заредите с позитивни емоции.

Промяна – ако по някаква причина стените у дома са в по-мрачни цветове или просто искате някаква промяна, вземете четка и кутия с боя и действайте. Боядисайте стена или две в зелено, жълто или оранжево – това са цветовете на доброто настроение и жизнерадостта. Ще се почувствате много по-спокойни след това.

Цветове – промяната може да се състои и в нови мебели или аранжировки. Внесете малко цвят във всяко тъмно петно у дома. Може би цветни декоративни възглавнички, красива ваза с цветя, купа за плодове или нещо друго. Декорирайте както ви хрумне и накрая се удивете от резултата. Може да откриете, че притежавате скрит талант на интериорен дизайнер. Може да почерпите идеи в интернет или в мебелен магазин, виждайки как са аранжирани мебелите там. Със сигурност ще измислите какви цветни акценти да поставите на различни места у дома, за да се прибирате с усмивка всеки ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Любов в облаците: Пилот предлага брак на стюардеса пред пътниците (ВИДЕО)

Черен чай или кафе - кое ще ви събуди по-добре

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com