X
 
 

Интелигентната сексуална ориентация: Сапиосексуалност

351922 3
photo of Интелигентната сексуална ориентация: Сапиосексуалност
През последните години се забелязва тенденция, според която бруталността остава на заден план. Нахаканите, самоуверени и силни мъже вече са изместени от пиедестала от «умните и разсъдливите». В речника се появи нова дума – сапиосексуален. Как точно се случи това?

Думата «сапиосексуален» идва от латинското sapio, – умен и разсъдлив. Това е човек, който сексуално привлича умните и разсъдливите партньори.

Сексуалната възбуда на сапиосексуалните се заражда и натрупва благодарение на интелектуалното общуване. Именно интелектът е техният афродизиак. Без достатъчно философски елемент сексът за тях е просто сбор от безпорядъчно безсмислени и бездушни движения на тялото, лишени от смисъл, пише passion.ru.

Какви са ползите и вредите от есемесите във връзката

Размяната на есемеси между партньорите увеличава интимността, но може да намали разбирането на чувствата на партньора при разговори лиц...

Привлекателност vs сексуалност

С появата на понятието „сапиосексуален” логично възникна въпроса, какво общо имат те със секса. Това, че мнозина биват привличани от хора, с които имат общи теми и разговарят приятно, не е нищо ново и извъндредно. Напротив – точно качественото общуване сближава и прави секса осъзнат и изпълнен с емоции. Но едно е да говориш за възвишени неща, а съвсем друго да се възбудиш от факта, че някой говори по темата.

Затова ако ви привличат образовани хора, способни да поддържат разговор не само по банални теми, това не означава, че сте сапиосексуални. По-скоро сте образована и интелектуално развита жена, на която й харесват съответният тип мъже.

Ако, обаче, от умните приказки на мъжа тялото ви започне да се „разтърсва” от ток и колкото повече се потапя в разговора, толкова по-учестено започва да бие сърцето ви, вие може да се причислите към сапиосексуалните хора.

Затова ако просто образованието привлича хората, е способно да се поддържа разговор не само по банални теми, което означава, че вие сте сапиосексуален. Преди всичко, вие просто сте образована интелектуално развита жена, която и се харесват съответните мъже.

Мъжката тревога прави жените щастливи

Психолози стигнали до извода, че представителите на двата пола не могат да намерят общ език, тъй като мъжете предпочитат половинките им...

Обяснение от гледна точка на еволюцията

Вероятно именно еволюцията е довела до промяна в сексуалността. Вероятно повишаването на интелектуалните способности на самите жени и все по-значимата им роля в обществото е повишило и изискванията им към мъжете. Вече е не е достатъчно само да си мускулест и брутален, ловът на мамути не е на дневен ред и дори осигуряването на потомството не е главна мъжка задача. Жените искат мъжът да е умен и разсъдлив, повече от останалите.

Как би го изтълкувал Фройд

Фройд, който има отговор за всеки въпрос, дори да не е свързан със секса, би казал, че връзката на сексуалното привличане с интелекта е следствие от желанието да се доиграят детските игри с умен и образован баща. Преноса на неговите качества върху партньора в зряла възраст води до това, че жената се възбужда, виждайки пред себе си умен и способен да задържи вниманието й с увлекателни и интелектуални разговори, мъж.

Обяснение от гледна точка на сексолога

Липса на оргазъм - психологически проблем

На Запад бяха проведени изследвания с участието на пациенти от специализираните клиники, съобщава електронното издание sex-news.ru. Ока...

Според сексолозите сапиосексуалността е нищо повече от поредния етап в развитието на човечеството. Някои дори се надяват, че това е връщане към духовността, след десетки години на сексуална разкрепостеност. Много сапиосексуални споделят, че днешните хора сякаш са „пусти”. Затова представителите на новото течение фанатично спазват всички граматични и езикови правила при общуване.

Да бъдеш или да не бъдеш?

Това, което ни възбужда или привлича в мъжете винаги ще остане нещо много лично. Но фразата, че най-сексуалният орган на мъжа е неговият мозък, се е появила много преди появата на сапиосексуалните.

Може да ни привлича какво ли не, но важното е по този начин да не страним от останалите и да не изпадаме в крайности. Току виж отпъдите мъжа на живота си само, защото няма необходимите познания в една област, но по-късно се окаже, че е ненадминат специалист в друга...

Още за отношения, връзки, семейство, хороскопи и любопитни новини четете в сайта sroditeli.com

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

3 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Ама вие двамата не доказвате, че педалите са в грешка обаче. xD
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  ПОРЕДНИЯТ ОПИТ ЗА ДИСКРИМИНАЦИЯ НА СЕКСУАЛНА ОСНОВА И НАСАЖДАНЕ НА НЕГАТИВИЗЪМ.
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Педалите са неуморни в това да се изкарват ново стъпало в еволюцията и да доказват, че другите са ненормални ловци на мамути ...
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.