Искате гъста и красива коса? Използвайте ТЕЗИ масла

31863
Искате гъста и красива коса? Използвайте ТЕЗИ масла
Снимка: Pexels

Един от най-пренебрегваните навици в съвременния натоварен начин на живот е използването на масла за косата. Дори когато имате време за фитнес и диета, често забравяте за здравето на косата и скалпа си. Липсата на грижа може да доведе до сериозни проблеми със скалпа и дори косопад.

Има много натурални масла, с които да подхраните косата си. Ето 4 от тях, които използвани правилно ще дадат страхотни резултати.

Домашни маски за коса, след които прическата изглежда фантастично 

Ако една дама забележи, че е свършила любимия си балсам, или смята, че косата й има нужда от подсилване и разкрасяване, е препоръчителн...

Кокосово масло

Вековен лек за многобройни проблеми с косата, тази хидратираща отвара е всичко, което човек може да пожелае. Предимствата, които кокосовото масло има върху косата и кожата са проучени подробно. Кокосовото масло съдържа мастни киселини и антиоксиданти, които могат да се абсорбират от косата ви, което го прави много питателна естествена алтернатива за грижа за косата. Фактът, че кокосовото масло е толкова широко достъпно, ни дава още една причина да използваме това чудо, за да оправим косата си. Нещо повече, то също така прави косата мека, гладка и лесна за оформяне.

Бадемово масло

Тази оживена съставка за коса е герой за всички типове коса. Бадемът се счита за „Кралят на ядките“, затова не ни изненадва, че маслото, извлечено от този орех, обикновено известно като бадемово масло, е мощен източник на витамини и хранителни вещества за насърчаване на растежа на косата и задържане на нейната влага. Бадемовото масло е изключително богато на хранителни вещества, но все пак с лека текстура. Изключително богат източник на витамин Е, това масло е универсален еликсир за коса, което влияе добре на повечето типове коса: гъста, фина, къдрава, вълнообразна, права и естествена. Използвайте това вълшебно средство за щастливи и здрави коси!

Защо фризьорите съветват да НЕ ползваме тези препарати?

Маслата за коса са сред най-популярните препарати за поддържане на косата. Те са основни съставки в алтернативните и народни ...

Арганово масло

Считайте аргановото масло за универсално лекарство за почти всички нужди на вашата коса и кожа. Това естествено извлечено масло се произвежда от ядките на аргановото дърво, което обикновено се популяризира като естествено лечение за растеж на косата и алтернатива на лекарствата за косопад. Мощните антиоксиданти на аргановото масло и подхранващите мастни киселини поддържат косата ви хидратирана, като същевременно я предпазват от увреждане.

Луково масло

Тази скромна съставка в нашата кухня изненадващо ни изумява с много ползи за косата. Маслото от лук има антимикробни и антиоксидантни свойства, което създава среда за растеж на косата. Това естествено средство за растеж на косата съдържа сяра, която подхранва скалпа и подобрява здравето на космените фоликули. Това е чудесно масло за насърчаване на растежа на косата. Редовното прилагане на това масло ефективно предотвратява и лекува оплешивяването и побеляването на косата.

5-те храни, които помагат на косата да расте

Косата винаги расте и се сменя, а космените фоликули постоянно създават нови косми от витамини, минерали и химикали, които консумираме ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как нещата втора употреба ще ви донесат неприятности в живота?

Кога да признаете любовта си на един мъж и как да го направите без думи?

6 невидими на пръв поглед признака, че сте попаднали в лапите на женкар

Ето какво да направите, за да спре чантата да пада от рамото ви

Това са кралиците на зодиака

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com