Избраха 5-те най-романтични реплики от филми

25794
Избраха 5-те най-романтични реплики от филми

Ако се чудите как да изразите чувствата си пред половинката си по оригинален начин на днешния Ден на влюбените, можете да използвате репликата „Моето сърце е и винаги ще бъде твое“. Хю Грант я казва във филма „Разум и чувства“ от 1995 г. и именно тя бе избрана за най-романтичната реплика в киното от зрителите на британския канал Drama.

Класиката по романа на Джейн Остин печели „Оскар“ за адаптиран сценарий и е режисирана от Анг Лий. В нея участват още Ема Томпсън, Кейт Уинслет и покойният Алан Рикман. Репликата печели 16% от вота на зрителите.

На второ място се нарежда любовното признание на Бейби към Джони в „Мръсни танци“: „Изплашена съм от това, което видях, изплашена съм от това, което направих, от това коя съм. Но най-вече съм изплашена да изляза от тази стая и никога повече да не се почувствам така, както се чувствам с теб“.

7 велики филма, които са щели да имат различни заглавия

Подобно на книгите и кориците, много от нас подсъзнателно си създават мнение за един филм още от заглавието му. Докато някои наименован...

Трета е емблематичната реплика на Леонардо ди Каприо от „Титаник“. „Обещай ми, че ще оцелееш“, казва той на любимата си Роуз (Кейт Уинслет), преди да замръзне в ледените води на океана.

Четвърто е финалното изречение от „Когато Хари срещна Сали“. Героят на Били Кристъл казва на любимата си Мег Райън: „Когато осъзнаеш, че искаш да прекараш остатъка от живота си с някого, искаш този остатък да започне колкото се може по-скоро“.

Топ 5 се допълва от една от най-известните реплики от „Брулени хълмове“: „От каквото и да са направени душите ни, неговата и моята са еднакви“.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com