Изхабявате батерията на телефона си, като правите ТОВА:

26892
Изхабявате батерията на телефона си, като правите ТОВА:
Снимка: Jan Vašek / Pixabay

Използвате вибрации за известия

Вашият телефон, както всеки друг инструмент или устройство, остарява и губи ефективност, колкото повече го използвате. Така че малките екстри, като вибриращи известия, са навици, които затрудняват работата на телефона ви. Проблемът с тези навици по същество се свежда до това, че телефонът ви постоянно работи с пълен капацитет, когато не е необходимо. Точно като нас, телефонът се нуждае от почивка, за да не изгори.

Три катастрофални грешки, които съкращават живота на мобилния ви телефон

Държите отворени приложения, които не използвате

Неизползваните приложения могат да изядат живота на батерията. Ако отворите приложение веднъж и никога повече не го използвате, приложението все още може да работи на заден план. Прекратяването на работата на неизползваните приложени удължава живота на батерията на телефона ви, като същевременно освобождава и ценно място за съхранение.

Разрешавате ненужни разрешения

Приложенията за споделяне на пътувания се нуждаят от местоположението ви, за да ви вземат, но други приложения може да не се нуждаят от това разрешение.

Вашият екран винаги е изключително ярък

Уверете се, че сте включили адаптивната яркост в менюто на дисплея. Тази промяна означава, че телефонът ви автоматично ще регулира яркостта на екрана, за да съответства на вашата среда. Като бонус задайте нивото на яркост на възможно най-ниското и намалете времето за изчакване на екрана, което определя колко дълго ще остане осветен, преди да избледнее, когато не работи.

7 грешки, които съсипват телефона

Знаете ли, че голяма част от хората несъзнателно правят грешки, с които буквално "убиват“ своя телефон? В забързаното ежедневие е...

Държите телефона си на плажа

Екстремни горещини или екстремни студени температури и други метеорологични условия могат да съкратят живота на вашия телефон. Излишната топлина може да причини всичко - от загуба на данни или повреда до изтичане на батерията. Студеното време създава също толкова много проблеми. При ниски температури някои смартфони се изключват, имат проблеми с дисплея или батерията е изтощена; в редки случаи екраните могат да се счупят.

Държите телефона си в леглото или под възглавницата си

Прибирането на телефона под възглавницата, когато спите, е друг начин да съкратите живота му, благодарение на натрупването на топлина. Ако телефонът ви се зарежда или има дефект, това дори може да представлява потенциална опасност от пожар.

Оставяте телефона си включен в зарядното

Как можем да ограничим радиацията от мобилните телефони?

Всеки ден използваме мобилни телефони и те се превърнаха в неизменна част от ежедневието ни. Без тях все едно сме безсилни. Съдържат сп...

Поддържането на телефона ви включен, когато има пълна батерия, причинява повреда на самата батерия. Не че телефонът ви се „претоварва“ с мощност; това е, че натрупването на топлина уврежда батерията.

Зареждате телефона си цяла нощ

Събуждането до напълно зареден телефон може да изглежда като чудесен начин да започнете деня, но оставянето на устройството ви включено през нощта е лоша идея. Когато телефонът достигне 100 процента зареждане, той ще продължи да се зарежда. Тези допълнителни зареждания карат батерията да работи непрекъснато. Всъщност е по-добре да не зареждате напълно литиево-йонните батерии, защото високото напрежение натоварва батерията и я износва с течение на времето.

Как можем да ограничим радиацията от мобилните телефони?

Не поддържате софтуера си актуален

Отлагането на актуализации на устройството носи повече вреда, отколкото полза за телефона ви. Производителите на IOS и Android пускат актуализации, за да направят вашето потребителско изживяване по-добро и телефонът ви да функционира правилно. Тези актуализации идват и с допълнителни предимства. Всъщност, ако вашето устройство има слаба батерия или други проблеми, тези актуализации на софтуера могат да ги отстранят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите

Повишен риск от излагане на токсични метали може да предизвика пушенето на вейп, установява проучване

Колко е дълъг тунелът под Ламанша

5 правила за отслабване без излишен стрес

Как е истинското име на Джордж Оруел

Внезапен прилив на сили и още 5 феномена, които се случват на човек преди края му

Кой е най-големият град на остров Гренландия

Кой е най-големият град в Шотландия

Смъртоносен капан: защо котките не трябва да се доближават до прозорци с PVC дограма

3 вида горски плодове за намаляване на мазнините по корема

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com