Как можем да ограничим радиацията от мобилните телефони?

7936
Как можем да ограничим радиацията от мобилните телефони?
Снимка: iStock/Guliver

Всеки ден използваме мобилни телефони и те се превърнаха в неизменна част от ежедневието ни. Без тях все едно сме безсилни. Съдържат спомените ни, телефонните номера на любимите ни хора и също така можем да осъществяваме видео връзки с колеги, приятели и роднини по цял свят.

Но те излъчват и радиация, която е доказана. Да, не е в огромни количества, но фактът, че съществува, ни подлага на риск за здравето. Все пак ежедневието ни не може да бъде без телефон, така че е добре да помислим за възможностите, с които да ограничим радиацията и по този начин да предпазим тялото и здравето си.

Опасно ли е спането в близост до смартфона?

Човек още от раждането си е заобиколен с различни устройства, които имат излъчвания. Според учения от пекинския университет Цинхуа Шан ...

Дръжте телефона си по-далеч от главата си

Радиацията е най-вредна за мозъка и очите. Поради тази причина трябва да се опитате държите телефона си по-далеч от главата. Използвайте слушалки или високоговорител, когато говорите продължително. Можете да се възползвате и от безжичните средства за комуникация.

Дръжте телефона си далеч от тялото

Повечето хора го държат в джоба си, защото така им е по-удобно. Да, напълно разбираемо е, но също така това улеснява достъпа до радиация. Хубаво е да помислите къде можете да го сложите, така че да е удобен за незабавна реакция, когато ви се налага, но също така да е далеч от вас.

Хубаво е да го сложите в чантата, но не от тази страна, която към тялото ви. Сложете го към външния джоб, но така че да ви е удобен, когато някой ви търси.

Изпращайте съобщения

Защо НИКОГА да не зареждаме телефона си през нощта

Повечето от нас зареждат мобилните си устройства вечерта, така че на следващия ден телефонът да им служи вярно. Според експертите обаче...

Нещо кратко можете да го кажете със съобщения. Изберете си план, който е със SMS-и, който да ви е достатъчен. По този начин ще ограничите достъпа на радиация до ухото и главата си, но ще си свършите и работата.

Изчакайте, докато ви вдигнат

Съвременните телефони издават сигнал, когато от другата страна е отговорено на съобщението. Така не трябва да слушате целия сигнал и съответно телефона ви да бъде до главата. Това е един добър начин да ограничите по-малко образувалата се радиация.

Купете си хубав калъф

Има хубави дебели антирадиационни калъфи. Да, по-скъпи са, но пък така ще можете да се предпазите от излъчваната радиация. Важно е да изберете такъв продукт, който наистина да предпазва. В някои от случаите те предпазват наполовина.

Не използвайте телефона на места с лош сигнал

Когато устройството търси по-добър сигнал, то излъчва и по-силни сигнали. Това от своя страна увеличава и радиацията от него. Затова, ако се намирате в селски райони или пък на места, където има ограничен сигнал. Преместете се на място без проблеми в комуникацията и тогава се опитайте да се обадите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Таро хороскоп за 30 април 2024

Ако имате дъщеря, прочетете тази притча

Намислете си число от 1 до 20 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за май месец

Таро хороскоп за месец МАЙ за всяка зодия

Изследователи: Лимбалните кръгове са добър показател за сърдечносъдовото здраве

Изследователи: Използването на белина е свързано с по-голям риск от смъртоносно белодробно заболяване

Има ли безценно цвете и кои са най-скъпите цветя в света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно

Прясно агнешко месо - да изберем
Прясно агнешко месо - да изберем

Агнешкото месо се класифицира в зависимост от възрастта на животното: млечно (месо от агне-сукалче, хранено само с майчино мляко) - максимална...