Излекувайте хремата за 5 минути и без капки

161597
Излекувайте хремата за 5 минути и без капки

Освен, че през този сезон се пазим от COVID-19, няма как да ни подминат и сезонните настинки и грипове, които върлуват всяка есен и всяка зима. Хремата не е официално сред симптомите за новия вирус, затова спокойно може да се лекувате у дома, ако само хремата е това, което ви мъчи.

Всички знаем, че дългото ползване на капки за нос не е полезно и може да удебели лигавицата на носа и да ви създаде проблеми. Не бива да допускате това и е хубаво да се обърнете към някои други начини, с които да облекчите хремата, която може да се окаже много упорита и досадна.

Как да спрем хремата в домашни условия

Хремата е един от най-досадните симптоми. Тя може да възникне в резултат на много причини – обикновена настинка, алергична реакци...

Бабите казват, че хремата се лекува със солен разтвор, който може да си капвате с капкомер вместо капки. Освен това помага и прополисът за мазане, който е като кремче и е много полезен за носа. Помагат още инхалациите над гореща вода с билки в нея и какво ли още не.

Има обаче още един интересен начин, по който можете да се справите с хремата само с масажирането на определени точки на лицето, които ще повлияят и ще успокоят неприятното усещане за запушен нос.

В схемата ви предлагаме да видите точките, които действат благоприятно при упорита хрема. Разбира се, ако нищо от това не помогне, е хубаво да се консултирате с лекар и да ви препоръча лечение.

Точка 1: Първата точка се намира на челото, точно между веждите. Тя се натиска са около минута и след това освобождавате.

При COVID-19 следете нивата на кислород в кръвта

Пациентите с COVID-19 трябва да следят нивото на насищане на кръвта с кислород дори при липса на тежки симптоми, за да не пропуснат най...

Точка 2: Тук точките са от двете страни на лицето, намират се на 2 сантиметра встрани от веждите и също облекчават хремата при масаж и натискане. Хубаво е да ги натиснете едновременно, а не една след друга.

Точка 3: Отново имаме две точки, които се намират в основата на носа, съвсем близо до вътрешния ъгъл на очите. С масаж можете да облекчите хремата като отново ги натискате по едно и също време.

Точка 4: Това са симетрично разположени точки на половин сантиметър странично от ноздрите. Отново масажирайте с лек натиск.

Точките, които ви показваме на схемата, трябва да се натискат с върха на пръстите за около минута. Трябва да натискате силно, но без натискът да ви причинява болка. Масажните движения могат да са по часовниковата стрелка или наобратно, без значение, само спазвайте една от двете посоки, които сте си избрали. Основната цел на масажа е да предизвикате приток на кръв към ключовите точки, от което ще получите и така желаното облекчение.

С храна можем да намалим студа в краката си

Студените крака могат да показват съдови и неврологични заболявания, според неврологът Ирина Ляскина в интервю за "Channel Five", пише ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com