Измислиха как да се справим с миризмата на пот (ВИДЕО)

16890
Измислиха как да се справим с миризмата на пот (ВИДЕО)
Снимка: Pixabay.com

Всички ние мечтаем за невероятни смартфони, авангардни роботи и летящи коли, но когато се озовем в градския транспорт и до нас се настани някой с изключително неприятна миризма на пот, то онова, за което започваме да мечтаем най-силно е дезодорант от ново поколение, който да премахне неприятната миризма от телата ни.

За щастие подобно супер средство може съвсем скоро да бъде реалност, благодарение на група изследователи от Обединеното кралство, пише сайтът Digital Trends.

Вече трайно лекуват прекомерното изпотяване и у нас

Макар че потенето е напълно естествен процес на тялото ни, който служи, за да ни охлажда, понякога той може да бъде бреме. За съжаление...

Учените в Университета на Йорк и Университета в Оксфорд направиха първата важна стъпка към премахването на миризмата на тялото. Те са изолирали различни видовете стафилококи — бактериите, които са отговорни за появата на неприятната миризма на потта.

По време на своето изследване учените преосмислили самата идея за функциониране на дезодорантите и спрейовете. Те стигнали до извода, че както няколко гнили ябълки развалят цялата купчина, така и съвсем малък на брой видове от разнообразното семейство на стафилококите, са отговорни за лошата миризма на даден индивид.

Разбирането на структурата на протеина, който разпространява миризмата на организма, открива възможността за разработването на нови видове дезодоранти. Вместо безразборно да се борят с всички видове бактерии, тези антиперспиранти от следващо поколение, независимо дали са под формата на спрей или на стик или на рол-он, ще се насочат само към онези специфични бактерии, като причиняват лошата миризма и ще игнорират останалите. Това ще направи дезодорантите много по-ефективни.

Вместо просто да прикриват аромата, тези футуристични дезодоранти, ще се борят с него и биха могли да блокират ензимите, причиняващи лошата миризма и да забранят транспортните протеини, които ги разпространяват, за да ни отърват за дълго от неприятната миризма.

Как да предпазите косата си от хлорираната вода в басейна

Косата ни може да преживее много през летните месеци: макар че никога не бихме се оплакали от хубаво време, пламтящото слънце може да е...

Експертите отбелязват, че повечето препарати против изпотяване са неефективни, тъй като само временно потискат миризмата на човешкото тяло - прикриват я, а не я унищожават. По мнението на учените дезодорантът от ново поколение дори може да е без собствен аромат, тъй като вече няма да е необходимо да се маскира неприятна миризма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com