Изпитани и безопасни методи за подут корем

6799
Изпитани и безопасни методи за подут корем
Снимка: iStock/Guliver

Справянето с газовете в корема може да бъде както досадно, така и смущаващо, а понякога е трудно да се управлява. Никой не иска да се налага да посяга към аптечката всеки път, когато възникнат проблеми с корема, но за щастие има редица природни лекарства, които могат да помогнат в случая.

1. Яжте повече пробиотици

Консумирането на естествени пробиотици може да помогне за укрепване на растежа на здравословните бактерии в червата. Приемането на пробиотици се счита за един от най-добрите методи за поддържане на здрава храносмилателна система и дори се използва като лечение на синдром на раздразнените черва.

7 стъпки за получаване на плосък корем за 1 седмица

Ако коремът ви не завърши да ви убеждава и почивките на плажа са точно зад ъгъла, не спирайте да четете тези съвети, за да го постигнет...

2. Пийте малко розова вода

Розовата вода не просто мирише страхотно и помага на кожата ви - тя може да бъде чудесна и за вашата храносмилателна система. Това означава, че това е чудесна възможност за противодействие на проблемите с газа. Розовата вода е естествено лекарство, което е много полезно при газове и подуване на корема и е чудесен лечител за процеса на храносмилане.

3. Комбинирайте лимон и сода за хляб

Сокът от лимон, смесен със сода за хляб, създава въглероден диоксид, който е чудесен за храносмилането. Този микс е чудесен за подуване на корема и метеоризъм и започва да действа веднага. Содата за хляб действа като антиацид, така че може да помогне за облекчаване на газовете. Трябва да внимавате да не консумирате прекалено много, тъй като содата за хляб съдържа голямо количество натрий, което може да навреди на тялото ви, ако е в излишък. Добавянето на само 1 чаена лъжичка сода за хляб към водата, заедно с малко лимонов сок, може да донесе желаното облекчение, без да оставя тялото ви уязвимо към възможни негативни странични ефекти.

5 храни за здрав стомах, които да включите в диетата си

Здравият стомах е свързан с правилното храносмилане. Способността ви да отслабвате е много по-бърза, когато имате здрави черва. Здравия...

4. Яжте малко джинджифил

Повечето хора мислят за джинджифил, когато имат гадене, но джинджифилът може да помогне и за облекчаване на газовите болки. Джинджифилът е едно от най-старите китайски лекарства за газове и е основна съставка за храносмилателни билкови формули. Той ускорява храносмилането и успокоява храносмилателния тракт, което позволява на газовете да се придвижват по-бързо към долната част на червата, осигурявайки облекчение от всякакви проблеми с тях.

5. Тренировка

Понякога най-доброто средство е физическата активност. Тренировката може да помогне за придвижването на отпадъците и хранителните вещества през тялото ви, като спомага за облекчаване на храносмилателните проблеми. Въпреки че ходенето след хранене е добър начин да помогнете на храносмилателната си система, има и специфични йога пози, които могат да помогнат за облекчаване на болката при газове или подуване на корема. Тези упражнения спомагат за увеличаване на циркулацията и притока на кръв в тялото, което ги прави достатъчни за облекчаване на газове или подуване на корема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Стихотворение за 19 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 19 април 2024

Таро хороскоп за 19 април 2024

Стъпки в пясъка: Притча, която всеки християнин трябва да прочете

Да имате приятелка от тези зодии е истински дар

Какво е сомнилоквия и колко хора са засегнати от този феномен?

Как се наричат нишките в банана и напълно безопасни ли са за здравето ни

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 април /валутен калкулатор/

Скрити лимонки: Това са наистина най-сексуалните зодии

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно