Жена губи 45 кг. само като слуша тялото си, без да спазва диета

4526
Жена губи 45 кг. само като слуша тялото си, без да спазва диета
Снимка: iStock

Отслабването беше нещо, което Рейчъл Уилямс реши да постигне, когато навърши 40 години. След като се бореше с теглото си години наред, тя в крайна сметка реши, че трябва да се вземат мерки. Но интересното е, че трансформацията на Рейчъл в загуба на тегло се свежда до нейното психическо здраве, вместо на физическото й. Рейчъл казва, че е имала трудности с поддържане на хубаво тяло, откакто е била само на осем години, но едва наскоро открила начин да отслабне, който я правеше нещастна. За да започне трансформацията си за отслабване, Рейчъл казва, че е решила да промени начина, по който говори за себе си и да мисли за своя път към по-здравословен начин на живот.

9 начина да започнете да се храните здравословно без много усилия

Рейчъл е загубила впечатляващите 45 килограма за по-малко от две години, преминавайки от 105кг на 60кг. В най-тежкия си период е била 110 килограма през юли 2019 г. Майката на двете деца съветва : „следете химикалите, а не калориите“ за загубата на тегло. Откакто успява да свали килограмите, Рейчъл се обучава да стане експерт по здравословен начин на живот, за да помага на другите с техните телесни проблеми.

Кои „здравословни” храни не са здравословни

Рейчъл споделя как е изпробвала всяка диета, която съществува, преди да открие коя е най-подходяща за нея. Тя казва: „Започнах да напълнявам от осемгодишна възраст и си спомням, че майка ми ме заведе в така наречените Weight Watchers, когато бях на 12 или 13 години. „Гледайки назад в миналото, като размишлявам върху моето пътуване сега, виждам, че бях таен чревоугодник, ядях сладкиши, чипс, шоколад. Всички вредни, но любими храни. По-късно в живота минах през фаза, в която станах много закръглена и след това просто спрях изцяло ям, а още бях в университета. Отслабнах, но не по здравословен начин."

Каква храна да консумираме на 20, 40 и 60 години

„Оттогава изпробвах всяка съществуваща диета като диетата с кленов сироп, диетата със зелева супа и много други. Тази, с която имах най-голям успех се нарича Slimming World и това е тази, към която винаги бих се върнала и се чувствах комфортно. Но тогава стигнах до целта, наруших режима си и отново натрупах килограмите обратно. Когато Рейчъл наближи 40, тя каза, че е била ужасена, след като е видяла свои снимки и това я довело до извода, че никога не иска да се снима отново. „Мислех си как изобщо не искам да се снимам, а дъщеря ми София казваше „хайде де мамо“, обясни тя.

10 съвета за здравословно хранене

„Мислех, че трябва да направя нещо по въпроса, защото отнемам спомени с децата си. Те няма да имат снимки с майка си. Тогава наистина се замислих.” За 40-ия си рожден ден, всичко, което Рейчъл искаше, беше да стане „стройна и здрава жена“. Тя реши да направи 12-седмична тренировъчна програма с личен треньор, за който казва, че наистина я е улеснил. Въпреки че първите пъти Рейчъл намираше упражнението за доста трудни, казвайки: „Когато започнах за първи път, не мога да ви кажа колко болка изпитвах. Не се побирах нито в XL размер, нито в спортен сутиен.

Грешките, заради които имаш наднормено тегло

„В много малко магазини успявах да намеря спортно облекло с моя размер и си купих изцяло нов комплект и спортен сутиен с размер 40H. Разбрах, че ще е трудно и болезнено, докато свикна.” Въпреки, че Рейчъл тренираше редовно и дори премахна захарта от диетата си, теглото й все още не помръдваше. В крайна сметка майката на две деца, започна да чете книги за личностно развитие за биохакинг, което е концепцията за промяна на околната среда, за да се почувства повече в контрола на своята биология. „Те говореха за хранене за вашата биология, а не за диета. И относно това как говориш сам за себе си“, обясни Рейчъл. 

До какво води наднорменото тегло?

Тя продължи: „Разбрах, че говоря за себе си по толкова негативен начин, че всичко, върху което се фокусирах, е това, което не мога да направя. Не се фокусирах върху това, което мога да направя. Те говореха за изправяне пред страховете си. След като промених начина си на мислене, се фокусирах върху това, което всъщност ям и как тялото ми реагира спрямо калориите. Така изведнъж теглото ми започна да спада. Бях изумена."

С тази френска диета ще свалите 8 кг за 2 седмици, без да гладувате

„Започнах да се фокусирам върху това, което мога да ям, а не върху това, което не мога, и теглото започна да се променя. Продължих да ходя на фитнес три пъти седмично, пиех вода и наистина се фокусирах върху качеството на храната, която започнах да ям. С времето премахнах всички диетични и преработени храни.” До юни 2020 г. Рейчъл загуби почти 45 кг, преминавайки от 105 на 65 кг за една година. До декември 2020 г. тя падна 60 кг и оттогава не е качила нито един килограм.

6 страхотни начина за моментално отслабване

"За мен не става въпрос за размера на тялото, а за здравето. Висцералната мазнина, обвита около сърцето ви, около черния ви дроб, не ви помага да функционирате. Сега се чувствам по-жизнена, имам много повече енергия, мога да бъда заедно с децата си. Тичам из парка и дори не се и замислям за това, а кожата ми сякаш сияеше много повече. Моето нещо сега е слушането на тялото и това как реагира на различните неща. То винаги комуникира с нас.”

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com