Кажете ни как пиете кафето си и ще ви кажем нещо повече за характера ви!

1744
Кажете ни как пиете кафето си и ще ви кажем нещо повече за характера ви!
Снимка: iStock

Ако редовно пиете кафе, може би ще се заинтересувате от резултатите от едно скорошно проучване. Разкрити са връзки между любимите кафе напитки и други предпочитания. По-специално, проучването установи значителни разлики между любителите на студено и горещо кафе по отношение на техните типове личности, както и на транспортните навици, предпочитанията за мляко и дори музикалните вкусове.

Проучването е проведено с участието на две хиляди любители на кафето. Всички респонденти ежедневно поръчват кафе напитки, без да са ограничени в избора си. Техните вкусове бяха анализирани, за да се разкрие връзката между предпочитанията в областта на кафето и други области. Ето какво разкриват резултатите:

Лекар разкри кой НЕ трябва да пие кафе в жегата

"Средно тези, които предпочитат студени напитки и ледено кафе, е по-вероятно да предпочитат слънчевото време (40%), да гледат научнофантастични предавания (37%) и е по-вероятно да принадлежат към поколението Z (40%)", заключават авторите на проучването. "В същото време любителите на горещо кафе е по-вероятно да са екстроверти (40%), да предпочитат облачно време (36%), да обичат комедийни предавания (33%), да слушат Тейлър Суифт (24%) и да са от поколението на бумърите." 94% от хората над 56 години предпочитат чаша горещо кафе."

Когато става въпрос за пътуване, тези, които предпочитат студено кафе, са по-склонни да бъдат авантюристи и да го запечатат в социалните медии със снимки. А тези, които предпочитат горещо кафе, пътуват по-малко и предпочитат социалните мрежи с акцент върху тестовия компонент.

Кафето вечер може да ви накара да се почувствате уморени, а не бодри

38% от пиещите студено кафе настояват да добавят растителни млека, като бадемовото и овесеното мляко преобладават над другите варианти на растителни млека. В същото време 40% от любителите на горещо кафе избират класическата сметана от животински произход. Между другото, 59% от анкетираните са заявили, че пандемията е нарушила сериозно навиците им за пиене на кафе, докато 46% от анкетираните са заявили, че локдауна ги е принудил да експериментират повече с кафето у дома, като добавят към него лед или алтернативно мляко и усвояват нови начини за приготвяне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Има ли отровни паяци в България?

7 знака, че сте в егоистична и токсична връзка

Без магия: жените с тези качества винаги ще имат много почитатели

Как най-лесно се отделя жълтък от белтък?

Как за секунди да почистим секундното лепило?

Зодиите, които притежават неустоим чар

Петте най-страховити и забранени места за посещение в света (ВИДЕО)

Кога мъжете съжаляват за действията си, но не го показват?

Как да се справим с пасивно-агресивното поведение на човек?

Как се пише: християнски или христиански?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com