Как чистенето на дома ви влияе на енергията и късмета ви?

1003
Как чистенето на дома ви влияе на енергията и късмета ви?
Снимка: iStock/Guliver

Чистата къща е обиталището на добротата, комфорта и късмета. Ето защо трябва постоянно да почиствате къщата си и да я поддържате подредена. Така ще сте мотивирани да започнете да чистите по-често.

Укрепване на положителните Чи потоци

Според фън шуй периодичното почистване е главно условие за поддържане на положителна атмосфера в дома. Когато почистваме, тъмната и отрицателна енергия Ша напуска и светлината и енергията Чи идват да я заместят.

Когато дълго време не почистваме къщата, тъмната енергия първо се натрупва в тъмните ъгли, килери, а след това започва да се разпространява към по-светлите и видими зони на къщата. Постепенно негативната енергия може да завладее по-голямата част от територията на дома.

Колкото повече тази енергия се разраства, толкова повече проблеми създава. Първо, това води до намаляване на производителността и след това понижава настроението. Ако не почиствате твърде дълго, можете дори да започнете да се разболявате.

Фън шуй и любовта: Как да внесете хармония и страст в живота си?

Как почистването влияе на човека?

Помага ви да поемете контрол над живота си. Много по-лесно е да се вземат важни решения в чиста къща. Много по-лесно да разберете чувствата и емоциите си. Ред в къщата - ред в главата. Ако искате бъдещето да е приятно и светло, нужно е усилие за благото на домашната среда.

Повишава самочувствието. Негативната енергия, която се натрупва в присъствието на хаос, със сигурност ще намали вярата на човек в себе си, тъй като хаосът в дома води до хаос в главата. Почистването помага да се отървете от страховете, несигурността, унинието. В чиста къща съзнанието на човек идва в ред.

Чистотата облекчава стреса. Когато човек се прибере след тежък работен ден, мръсотията и хаосът наоколо го карат още повече да се потопи в мисли за проблеми и дела. Когато човек се помещава в чистота и ред, главата му се изчиства от преживяванията, нервите му се успокояват. Ето защо се старайте да поддържате дома си чист и нареден, ако сте в труден етап и сте непрекъснато изморени.

Фън шуй за начинаещи: Kак да превърнете дома си в място на щастие и хармония?

Спите по-добре в чиста къща. Когато всичко около теб е чисто и подредено, ти е по-лесно да заспиш. Според наблюденията, в чиста къща хората по-рядко сънуват кошмари. Това подобрява качеството и ефективността на съня. На сутринта в такава къща в повечето случаи хората се събуждат отпочинали, весели и пълни с енергия.

Съществата от другия свят са по-малко склонни да се заселят в чиста къща. От древни времена хората са забелязали, че в сферата на безпорядъка призраци, ларви и други неземни същества започват да се проявяват много по-често.

В чистата къща хората стават по-добри. Тук най-вероятно трябва да обърнете внимание на комбинацията от фактори, описани по-горе, но като цяло наблюденията показват, че когато редът бъде премахнат, настроението бързо пада.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 19 май /валутен калкулатор/

7 начина за откриване на изневяра

Програмата за пране, която разваля пералнята

Какво ще се случи с тялото ни, ако пием сок от нар всеки ден?

4 неща, които всяка дама над 40 години трябва да направи

Възможно ли е да сварите картофи за 5 минути?

10 подаръка, които не трябва да се дават на новодомци

Нумеролог разкри как рождените дати на партньорите разкриват задачата на техния съюз

Учени с важно разкритие: Ето защо може да е оглушал Бетховен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com