Как да изберем бижу според тоалета си?

1089
Как да изберем бижу според тоалета си?
Снимка: iStock/Guliver

Бижутата са любим дамски аксесоар, използвани от жените хилядолетия. Избираме ги според индивидуалния си вкус и предпочитания, тена, модата и бюджета, но често пропускаме да изберем бижу, съобразено с тоалета ни. Всяка дреха изисква своя накит, съобразен с кройката и цвета ѝ. Носенето на едни и същи бижута независимо от тоалета, е грешка, която оказва отрицателно влияние върху цялостната визия.

Как да изберем бижу според цвета на дрехата си?

Джули: Бижутата са емоция, а не просто аксесоар

По случай Международния ден на скъпоценните камъни, който бе на 13 март, решихме да си поговорим с една прекрасна жена, която постоянно...

Бижутата са лесен начин да придадем индивидуалност на тоалета си и да разкрием същността си. Едноцветните облекла с изчистени кройки са идеалното бяло платно, върху което да нарисувате стила си с бижута. Цветните бижута, едрите камъни, нестандартните пищни решения са подходящи за изчистените дрехи в неутралната гама – бяло, черно, бежово, сиво. Съвършеното бижу, избрано с вкус, може да предаде луксозен вид и тотално да преобрази и най-семплата рокля, превръщайки я в модно изкушение.

Пъстрите дрехи се нуждаят от деликатно бижу, съобразено с един от цветовете им. Колкото по-ярки са дрехите, толкова по-деликатно и изчистено трябва да е бижуто ви. Идеално решение в случая са накитите, решени в черно.

Дрехите със златни отблясъци съчетавайте с бижута, изработени от злато. Сребърните тъкани стоят добре с бижута в бяло, червено, черно и сребро.

Внимавайте и с броя на бижутата. Правилото е, че се съчетават обици с гривна или пръстен с колие, а не всички части на комплекта ви заедно.

Как да изберем бижу според стила на тоалета ни?

Какво трябва да знаете, когато купувате бижута: как да не купите фалшификат

Бижутата често са подарък за някого. Цената продуктът зависи от метала, от който е направен, наличието или отсъствието на камъни, тегло...

Официалните тоалети се съчетават хармонично със скъпи бижута, изработени от благороден метал. Колкото по-пищна и бляскава е роклята, толкова по-семпло, дребно и ненатрапчиво трябва да е бижуто към нея. Цветните камъни са чудесен избор за ежедневните облекла и бохо стила. Спортните дрехи трудно понасят бижута, но все пак стоят хармонично и завършено с кожени модели. Елегантните перли са за специални случаи и изискват стилна дреха.

Как да изберем колие според формата на деколтето ни?

Колието подчертава обаянието на женската шия, красотата на дамското лице. Разнообразието от модели е голямо и прави избора труден. Необходими са познания, за да съумеете да изберете точното колие за вашето деколте. Роклите с гол гръб се съчетават идеално с висящи бижута, чиято дълга част се спуска по гърба, а тези с дълбоко деколте – с чокър по врата. Роклите и блузите с паднали рамене или без презрамки стоят хармонично с пищни колиета с камъни, а тези с триъгълно деколте – с колие, следващо същата форма. Ако решите да носите колие върху поло блуза или рокля, то имате предвид, че добре стоят пищните модели с цветни камъни върху изчистено поло в неутрален цвят като бежово.

Бижу за офис дрехите

Офис стилът не допуска ярки, обемни и крещящи бижута освен ако не работите в творческата сфера. Идеалните накити за стилните офис облекла са с малък размер, изчистен дизайн и изработени от благороден метал. Ако все пак решите да разчупите стила и да експериментирате, изберете по-обемно, елегантно, но нестандартно като форма бижу за бялата риза.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com