Как да изберем перфектното барбекю

950
Как да изберем перфектното барбекю
Снимка: iStock/Guliver

За да изберете най-подходящото барбекю, трябва да помислите за фактори като наличието на място или вашите кулинарни предпочитания. След това ви предлагаме поредица от предложения, за да улесните вземането на решение.

Барбекюта с дървени въглища

Те обикновено са любимите на професионалистите, тъй като въгленът достига по-високи температури от дърва за огрев или газ - около 500 ° C - и придава на храната опушен вкус, характерен за ястията, приготвени на открито. Друго негово предимство е лесното му придвижване, тъй като повечето модели са с колела.

Сред недостатъците на този тип скара е, че въпреки че достига много високи температури, въглищата отнемат повече време, за да достигнат до тях и топлината не се разпределя по напълно хомогенен начин. Както в случая с дърва за огрев, обикновено се образува много дим и те не са препоръчителни за малки помещения.

Газови барбекюта

Барбекютата на газ също достигат високи температури, но не толкова, колкото въглищата (до към 300 ° С). Те са много гъвкави и ви позволяват да контролирате температурата за бавно готвене. Нейното запалване е много бързо, с натискането на един бутон. Те едва произвеждат дим, докато готвите, но достатъчно, за да добавите вкус на барбекю към храната, която приготвяте. В отсъствието на пепел е друго важно предимство, тъй като тези барбекюта е много лесно да се поддържат чисти. По същия начин, както и тези за дърва за огрев и въглища, те обикновено са оборудвани с метален капак, чието удължаване го превръща във фурна и позволява да се намали времето за готвене.

Каменни барбекюта и фурни

Наред с алуминиевите можете да намерите и каменни барбекюта и фурни, обикновено от тухли и огнеупорен бетон, които понякога имат камина или аспиратор и чекмедже за пепел. Този тип барбекю насочва дима, така че е по-малко досадно, но поставянето му е фиксирано и не могат да бъдат местени. Те обикновено се използват с дърва за огрев или въглища, така че любителите на вкуса на барбекю да разполагат с всички удобства. Поради използваните горивни материали те са идеални за големи градини и не се препоръчват за тераси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как се пише: посрещна или посрешна?

По какво се познава истинското приятелство?

Как правилно да се грижим за нолина?

Защо НЕ трябва да пускате пералня 2 поредни пъти

Лошо е за вас, за котките и за кучета: не можете да правите това в двора

Трябва ли да са топли яйцата за боядисване?

Тези хитринки за боядисване на яйца ще ви спестят много време!

Прясно агнешко месо - да изберем

Кога се приготвят козунаци за Великден?

Стихотворение за 30 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com