Как да изберете електрически крушки за дома

2777
Как да изберете електрически крушки за дома
Снимка: https://www.grandecor.bg/

Осветлението в една стая не е само част от декора. Дори напротив, то може да повлияе на всичко - от съня ви до настроението. Така че е разбираемо, ако искате мястото, на което прекарвате голяма част от живота си, да бъде осветено добре. Но как да изберете?

Помислете за функцията на всяка стая

Като цяло, функцията на осветлението попада в една от трите категории: общо осветление, по предназначение и акцент. Общото осветление действа цялостно на една стая. Може да използвате полилей, висящи лампи, стенни аплици, за да създадете общо осветление, което изпълва стаята.

LED осветление - всичко, което трябва да знаем за него

Осветлението е неизменна част от обзавеждането на домовете ни. То присъства както в закритите помещения, така и при откритите. Много х...

КАК И КОЛКО ЧЕСТО ТРЯБВА ДА ПЕРЕТЕ ДИВАНА СИ

Осветлението по предназначение осветява работно място или зоната за четене. То трябва да е по-ярко от вашето общо осветление, така че контрастът да фокусира светлината в определената област. Настолните лампи и кухненските лампи под шкафа са често срещани опции.

Акцентното осветление подчертава определена част от стаята, като произведение на изкуството или библиотека. Обикновено създава сянка около обекта за драматичен ефект. Стенните и пейзажните светлини са често срещани акцентни светлини.

След като уточнихме видовете осветление, които има в един дом, е време да обърнем внимание на крушките.

Крушките на МКС вече и за всекидневна употреба

Компанията, създала електрическите крушки за Международната космическа станция (МКС), започва да ги предлага за всекидневна употреба, с...

Класическа с жичка: Това са традиционните крушки, които повечето от нас използват в продължение на десетилетия, но отстъпват място на по-енергийно ефективни опции. Те произвеждат топла, ярка светлина.

Компактни флуоресцентни крушки (CFL): Те използват 75 процента по-малко енергия от крушката с нажежаема жичка. Издържат и по-дълго. Обикновено излъчват по-хладна светлина, но можете да ги намерите в различни нива на яркост и температури. Струва си да се отбележи, че CFL съдържат живак и въпреки че количествата са малки, те все пак изискват по-внимателно боравене и изхвърляне.

Светодиоди: Те са също толкова ефективни, колкото CFL, но могат да издържат до три пъти по-дълго. Преди години те се използваха за осветление по предназначение, защото осигуряваха само сурова, директна светлина, но вече са изминали дълъг път. Сега те предлагат същата светлина като класическите крушки, но са ефективни, по-малко горещи на допир и издържат дълго време.

Халоген: Те излъчват ярка, бяла светлина, подобна на естествената дневна светлина. Страхотни са за акцентно осветление. Освен това, използват 10-20 процента по-малко енергия от крушката с нажежаема жичка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Притча за огромния смисъл на трудностите в живота ни

Стихотворение за 24 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 24 април 2024

Таро хороскоп за 24 април 2024

Днес тези три зодии отварят нова страница в живота си

Ето какво трябва да знае всеки стопанин на куче: Могат ли кучетата да ядат домати

Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 24 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това
Марулята ще остане свежа по-дълго, ако направите това

Листата от маруля са перфектна добавка към много ястия, салати и сандвичи. Единственият недостатък е, че салатата може да загуби своята свежест...