Как да изберете рокля за абитуриентски бал

2595
Как да изберете рокля за абитуриентски бал
Снимка: iStock

Изборът на перфектната рокля за абитуриентския бал е едно от най-вълнуващите преживявания за всяка млада дама. С правилните насоки, ще превърнете този нелесен избор в забавен и приятен момент - от подбора на рокли, през любимите дни за проби, та до сътворяването на мечтаната бляскава визия за бала.

Колекциите днес предлагат широка гама от стилове, цветове и кройки. Сред тях ще откриете дълги рокли до земята, къси и дръзки предложения, както и такива със средна или „миди дължина“ – всичко необходимо за вкуса на всяка девойка. Може би именно в това се крие проблемът, възникващ при търсенето на най-доброто. И точно тук е „ключът“ към успеха - „най-доброто“ е различно понятие за всеки – някои си го представят с изчистени кройки, дълги модели по тялото, пера или дантели; при други пък – късите рокли са идеалният вариант, те предпочитат пайетите и са привърженици на мотото „Колкото повече-толкова повече“. Разбирате ли накъде бием – използвайте тенденциите и актуалните модели за ориентир, оттам нататък се позовавайте на своите лични виждания за това как искате да изглеждате, какво харесвате, кои цветове ви отиват и кои кройки ви стоят добре. Така със сигурност ще получите мечтаната визия, която да бъде идеалната за вас.

Сезонът на баловете наближава и е редно да помислите за перфектната рокля. С толкова много налични опции може да бъде непосилно да изберете само една. Ето защо съставихме списък с ТОП 5 сред най-добрите рокли за 2023 г., за да ви помогнем да намерите перфектната визия за вашия специален ден.

1. Класическа черна рокля – Нищо не говори за изтънченост така, както вечната класика - черната рокля. Независимо дали ще изберете дълга, падаща свободно надолу рокля или къса, подчертаваща тялото - черното е универсален цвят, който никога не излиза от мода, лесно се комбинира и вталява допълнително силуета.

2. Модерна розова рокля – Този богат на нюанси цвят, позволява да създадете искряща и забележителна визия или обратното на това – нежна и кокетна. Изберете рокля, която отразява вашия личен стил и направете впечатляващо появяване на вашата голяма вечер.

3. Страстно червена рокля –  Това е идеалният цвят за смели и уверени дами, които обичат да провокират с вида си и не се притесняват да са център на внимание, а напротив – обожават го! Освен това този цвят ще придаде допълнителна привлекателност и изящност на цялостната ви визия.

4. Бяла рокля – ако сте се отказали от този цвят, заради асоциациите му с булките – грешите! Една подобна визия ще ви накара да изглеждате нежна и елегантна, едновременно. Актуален и предпочитан модел е рокля тип „русалка“, която подчертава фигурата идеално и се разкроява надолу.  

4. Уникална рокля с акцент – В случай, че търсите нещо наистина уникално, изберете дизайнерска абитуриентска рокля. Акцентът може да е луксозна дантела, цепка на нестандартно място, комбинация от множество преливащи цветове и какво ли не. Избирайки такъв тип рокля, със сигурност ще се откроите от останалите.  

5. Рокля тип „принцеса“ – За красив и елегантен външен вид изберете този модел. Кройката е известна от много детски филмчета –  втален корсет, в комбинация с обемна и феерична пола до долу. Един сигурен начин да се почувствате като кралска особа по време на голямата вечер.

ТОП 5 ПРАВИЛА при избора на абитуриентска рокля

Освен актуалните за този сезон цветове и предпочитаните кройки за абитуриентските рокли, е важно да съобразите всичко това с вашия индивидуален вкус и стил, както и с фигурата си.

1. Не изневерявайте на личния си стил: Преди да започнете да пазарувате, отделете малко време, за да помислите над това. Привлечени ли сте от класически, елегантен външен вид или предпочитате нещо по-изтънчено и уникално? Познаването на вашия стил ще ви помогне да стесните възможностите и да намерите идеалната рокля за вас по-бързо и по-лесно.

2. Съобразете желания модел рокля с вашето телосложение: Правилният тоалет трябва да подчертава най-красивите ви извивки и да ви кара да се чувствате уверени и да се движите със самочувствие. Когато пазарувате, имайте предвид фигурата си и изберете стил, който идеално ви пасва. В случай, че се колебаете, потърсете мнението на професионалисти в сферата, които да ви „отворят“ очите и да ви съдействат с подходящите модели.

3. Помислете за темата: Абитуриентският бал е специален повод и е важно да изберете рокля, която да подхожда на цялото събитие. Ако абитуриентският ви бал има предварително избрана цветова тематика, помислете за рокля в този цвят. Ако е официално събитие, препоръчваме дълга и елегантна рокля.

4. Не се страхувайте да опитате нещо ново: Въпреки че е важно да вземете предвид личния си стил, не се притеснявайте да опитате нещо различно. Ако никога преди не сте носили къса рокля, помислете за закачлива, къса абитуриентска рокля. Ако сте привлечени от смелите цветове, но винаги сте се притеснявали да пробвате такива – сега е моментът да провокирате себе си.  

5. Обмислете детайлите: Обърнете внимание на това, когато избирате роклята си за бала. От мъниста и камъни и пера до деликатни и нежни дантели или тюл. Точните детайли могат да направят всяка визия различна и индивидуална!

Вие сте на ход! Роклите за абитуриентски бал ви очакват!

Избирайте смело и повярвайте – ще бъдете звездата на вечерта!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 5 на най-красивите места в Европа през пролетта

Кой е най-големият полуостров в света

Тези 3 цвята никога не трябва да се използват за боядисване на яйца за Великден

В коя държава е най-голямото пристанище в Европа

Не хвърляйте старото великденско яйце - ето за какво се ползва

Тези 6 храни съкращават живота

Как трябва да се грижи за себе си жена след 35 години, за да запази младостта си

Може ли тази толкова известна добавка да ни помогне да отслабнем?

След Цветница започва най-тъжната седмица за християните

Само в кои 2 дни може да се боядисват яйцата за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com