Как да изгладим дрехите бързо и лесно

2733
Как да изгладим дрехите бързо и лесно
Снимка: iStock/Guliver

1. Използвайте вашата сушилня

Ако се налага да изгладите дрехи, които са леко намачкани, пропуснете ютията и включете сушилнята си! Използвайте спрей бутилка вода, за да навлажнете дрехите, след това ги хвърлете в сушилнята си за няколко минути. Топлината ще накара влагата по дрехите да се превърне в пара и тези гънки ще се изправят. 

2. Перете по-малките дрехи

Прането на по-малко пране позволява дрехите ви да се сушат по-свободно в сушилнята. Парата и топлината имат повече място за равномерно преминаване през дрехите ви, като помагат за намаляване на гънките като цяло. Така че по -малки дрехи = по -малко гладене. 

3. Напръскайте роклите си

За супер свежи рокли, някои хора използват бутилка вода, за да напръскат плата, докато гладят. Много парни ютии имат функция за пръскане, която би работила също толкова добре! Допълнителната влага помага за изглаждане на гънките с по-малко усилия и оставя роклите супер гладки. 

4. Закачете дрехите възможно най-скоро

След като дрехите ви изсъхнат, закачете ги възможно най-скоро (за предпочитане веднага!) Тази проста стъпка наистина може да намали количеството гладене, което трябва да направите. Дрехите все още ще бъдат достатъчно топли, така че гънките все още да не са се оформили, а гравитацията ще помогне да се погрижите за останалото! 

5. Разтръскайте ги

Когато прехвърляте дрехи от пералнята към сушилнята, разтръскайте всяка дреха енергично. Това помага да разплетете дрехите си, така че те ще имат по-голям шанс да излязат от сушилнята без гънки. 

6. Гладете в определен ред

Подредете дрехите си от деликатни и по-малко намачкани, до по-здрави и по-намачкани преди гладенето. Преди да започнете да гладите, проверете символите за пране на етикета, за да сте сигуурни, че плата може да се глади. Ще се изненадате колко време ще спестите по този начин! 

7. Кажете „Не“ на кръгове

Нямах представа за това, но се оказа, че гладенето с кръгови движения е неправилно! Явно драска тъканта и може да развали прилепването на дрехите ви. Използвайте дълги успоредни движения в една посока, за да избегнете разтягане на тъканта. 

8. Използвайте пара

Ако ви се струва, че гладите непрекъснато и гънките все още не са изчезнали, пуснете парата на ютията. Парата е естественият враг на гънките и ще откриете, че с повече пара ще изчезнат за рекордно кратко време.

9. Проверете дъската си

Да имаш добра дъска за гладене е почти толкова важно, колкото да имаш добра ютия! Добрата дъска за гладене улеснява цялата работа. 

10. Почистете ютията си

Мръсна ютия може да оцвети дрехите ви и да надраска тъканите! Така че, ако желязната ви плоча изглежда малко ръждясала или обгорена, време е да я почистите добре

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво може да се използва вместо фолио: 5 варианта за перфектни ястия

Древни скелети, открити във Франция, разкриват убийства в мафиотски стил

Златни правила: как да изберем добро вино в магазин?

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com