Как да изгоним комарите

29533
Как да изгоним комарите
Снимка: iStock

Стара легенда гласи, че комарите летят на светлина, е неправилна, иначе те биха прекарали цялото си време под лампата. Малките "вампири" усещат своята "плячка" от жегата. Те усещат инфрачервено лъчение, излъчвано от хора или животни, на специално ниво. Комарите се появяват в стаята по-често през лятото.

Осъзнавайки, че можете да станете храна на комарът той избира жертвата чрез миризмата на пот, или по-скоро, от нейния компонент - млечна киселина. Насекомото лети към светлината по същата причина: инфрачервената светлина в тъмното улавя малко топлината - така комара влиза в нашите стаи и домове.

Алергията към ухапвания от комари е най-често срещаното явление, което тези насекоми могат да причинят, разбира се, след обичайния дискомфорт и надраскване. По-рядко комарите пренасят малария, жълта треска и всякакви вируси.

Как да се отървете от комарите у дома?

Днес има много лекарства, които са ефективни за комарите. За използване в стаята се произвеждат фумиганти - агенти, които действат на основата на дим. Един от тези инструменти е бобина против комари. Принципът й на действие е съвсем прост: единият край на спиралата се запалва и постепенно се топи, отделяйки дим. Съдържащите се в дима вещества блокират дихателната система на насекомите и ги убиват.

Следващата група лекарства са електрофумигаторите. Специални устройства, захранвани от мрежата. Те използват или специална плоча, или гел, който се изпарява от нагряването и изпуска във въздуха вещества, убиващи комари.

Направете ТОВА и нито един комар няма да ви доближи

Знаете ли, че мъжките комари не са заплаха за хората. Те няма да ни нападнат, защото не се нуждаят от кръвта ни. При женските обаче е д...

Основният недостатък на тази група защитни съоръжения е малкият обхват. Най-известните марки могат да осигурят сигурност в помещения, не по-големи от 12 м2.

Народни средства против комари

Много по-лесно е човек да използва изпитани във времето средства за защита от комари. Нека разберем как да се спасим от комари, използвайки народни методи.

Карамфил

Основата за защита срещу кръвосмучене се състои в етеричните масла и обикновените подправки - това, от което се страхуват комарите. Например, карамфилът, както сух, така и олио, е едно от най-популярните средства.

5 трика, с които да се предпазите от ухапвания от насекоми през лятото

Важно е да се знае, че за човек, особено за дете, отровите и слюнката на насекомите са опасни, тъй като при попадане в тялото те предиз...

Към капамфила може да се добавят и:

Лавандула;

Лимонов балсам;

Евкалипт;

Мента;

Нещата, които привличат комарите и дори не подозирате за тях

Когато излизаме навън, особено по време на дъждовния сезон, често попадаме на рояк комари, които летят над главата ни. Няма да как да с...

Босилек;

Здравец.

Ако идеята да нанесете етерично масло върху кожата си не ви е по вкуса, има и други изходи. Единият вариант е да сложите маслото в малък медальон и да го носите около врата си. Друг начин е да намокрите салфетка с масло и да я поставите в чинийка до главата на леглото.

Можете да използвате карамфил в комбинация с лимон. Нарежете лимона на две, поставете пъпките на карамфила вътре и поставете полученото до леглото или прозореца.

Ако нямате време да правите препарати, но се нуждаете от защита точно сега, вземете одеколон „Карамфил“. Комарите също не харесват алкохолни разтвори и в комбинация с аромата на карамфил това ще даде двоен ефект.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com