Как да изхвърлим излишната вода от тялото

13390
Как да изхвърлим излишната вода от тялото
Снимка: iStock/Guliver

Ако често се чувствате подути, има естествени методи, които могат да ви помогнат. За задържането на излишна вода може да има различни причини: бременност, напреднала възраст, хормонален дисбаланс. Подуването се наблюдава и преди цикъл. Може да се дължи и на болести на сърцето и бъбреците. Неподходящото хранене и липсата на движение допринасят още повече за натрупването на излишна вода.

Ето и какво ни е необходимо за да се справим с този проблем:  

Вода

Странно или не, пиенето на много течности е изключително важно за изхвърлянето на излишната вода от тялото ни. Всички човешки органи имат нужда от вода. Тя е важна за кръвообращението, за изхвърлянето на вредните вещества и мазнините, за функцията на мозъка. Водата спомага регенерирането на тялото и неговото изчистване от всичко излишно.

Подходящи храни

Някои храни с богато съдържание на калий също помагат срещу задържането на течности. Сред тях има популярни продукти, както и такива, които рядко се сещаме да консумираме – краставица, пъпеш, ананас, ягоди, аспержи, артишок, лук, моркови, авокадо, картофи, ориз. В тази група попадат още лешниците, кашуто, фъстъците, бадемите.

6 неща, които предизвикват хормонален дисбаланс

Хормоналният дисбаланс е състояние, при което щитовидната жлеза не изпълнява своята функция правилно. Това води до нарушения, които мог...

С какво не бива да прекаляваме

Проблемът със задържането на вода може да се задълбочи при ежедневната консумация на алкохол. Кофеинът в големи количества също не помага. Най-важно е ограничаването на солта, която, при прекомерна консумация, не позволява на тялото да изхвърли излишната вода.

Подходящи чайове

Можете да подпомогнете изхвърлянето на излишната вода от тялото си с подходящите видове чай. Сред тях са зеленият чай, чаят от коприва, бяла бреза, хвощ, магданоз.

Масаж на ходилата

Как да разберете, че пълнеете заради хормонален дисбаланс?

Ако сте натрупали няколко излишни сантиметра около талията, не бързайте да се обвинявате. Възможно е хормоните да ви погаждат лоши номе...

Точковият масаж на ходилата е много приятен и може да активира функциите както на лимфната система, така и на черния дроб и бъбреците.

Кардио тренировки

Дългото седене пред компютъра или стоенето на едно място също може да са причина за задържането на вода. В такива случаи помагат леките кардио тренировки. Особено полезно в случая е плуването. То щади ставите, докато активира всеки един мускул в тялото ни. Спортът стимулира кръвообращението и извежда излишната вода чрез потните жлези. Друго много приятно занимание, което помага, са разходките в парка.

Лимфен дренаж

Когато подуването на тялото е толкова сериозно, че предизвиква болка, може да помогне лимфният дренаж. Съществуват специални костюми и леки лимфодренажни масажи, които стимулират работата на лимфата. Този тип масажи се различават от антицелулитните. Те не трябва да са силни или болезнени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com