Как да използваме кокосово масло за лицето си?

12279
Как да използваме кокосово масло за лицето си?
Снимка: iStock/Guliver

Кокосовото масло е идеално за суха до нормална кожа. Тези с мазна кожа трябва да бъдат внимателни, когато използват този продукт. Не забравяйте, че това е мазнина, извлечена от кокосови орехи. Да, въпросният агент има овлажняващи, подхранващи, защитни свойства. Освен това успокоява кожата, нормализирайки производството на себум от кожата. Но заедно с това маслото може да направи мазната кожа още по-уязвима към собствения си основен проблем. Преди употреба трябва да се консултирате с козметик.

Говорейки за ползите от продукта, ние отбелязваме следните полезни свойства:

Малко кокосово масло в шампоана ще преобрази косата ви

Натуралните масла са естествено подхранващи и овлажняващи, а кокосовото масло е най-популярното от всички. Ползите от съставката са бе...

·        Лечение на възпаление - Киселините, включени в състава, имат противовъзпалителни свойства. Те са в състояние да помогнат да се отървете от акне и, за разлика от редица фармацевтични продукти, без да пресушават епидермиса.

·        Забавете стареенето - Комплексното действие на активните съставки е насочено към регенериране на кожата, придавайки й еластичност и твърдост. В резултат на приложението е възможно да се постигне невероятен ефект: стягане на овала на лицето, освежаване на цвета и общото състояние на дермата. 

·        Защита – Кокосовото масло е в състояние да предпази епидермиса от вредното въздействие на UV радиацията и фотостареенето. Този продукт е една от съставките на слънцезащитните кремове и лосиони. Може да се използва и в чист вид. Но си струва да запомните, че стойността на SPF 6-8 не е достатъчна за пълна защита.

·        Хидратация - Продуктът създава специална бариера, която помага за поддържане на необходимото съдържание на влага в кожата.

·        Производство на колаген - Това свойство е пряко свързано със стартирането на процесите на подмладяване. Лауриновата киселина в действие в маслото е отправната точка за активиране на производството на колаген, често наричан "еликсир на младостта".

Кокосът е ВРЕДЕН в тези случаи

Кокосовите орехи са тропически плодове на палмовото растение кокосова палма, което се среща широко в Индонезийските острови, Южна Амери...

·        Изсветляване - Някои козметолози твърдят, че кокосовото масло може да изсветли тъмните петна по кожата.

·        Укрепване на имунитета - Продуктът значително подобрява цялостното състояние на кожата, като я прави устойчива на различни проблеми.

Не бива да разчитате на фантастични резултати от подмладяване и стягане на кожата. В края на краищата, кокосовото масло може само леко да подобри състоянието на дермата, а не по някакъв магически начин да я обнови напълно.

Вредно ли е кокосовото масло? Като почти всеки козметичен продукт, кокосовото масло също има своите недостатъци. Има хора, които имат индивидуална непоносимост към компонентите на продукта, така че трябва да направят тест преди употреба. За да направите това, нанесете малко върху кожата. След известно време трябва да проверите за реакция. Ако не се появи зачервяване или лющене, тогава определено няма алергия.

Говорейки за вреда, трябва да се спомене проблемната и мазна кожа. В крайна сметка благотворното въздействие на продукта върху нея не е доказано. Не се препоръчва нанасянето на кокосово масло преди лягане върху мазна кожа, тъй като твърде дългото излагане ще увеличи омазняването.

Кокосовото масло - полезно и в кухнята и на тялото! Вижте всички употреби.

Кокосовото масло може да бъде приложено навсякъде, както в домакинството, така и в козметиката и в кухнята. Ако все още не сте изпробв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Шампионът на кухнята: Домашно пържено кюфте, зверска рецепта за оправни домакини

Кафявите яйца ще изчезнат от магазините. Защо?

Стихотворение за 20 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 20 април 2024

Митове и истини: Прави ли ни кафето зависими?

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com