Как да медитираме правилно

2924
Как да медитираме правилно
Снимка: iStock/Guliver

Защо човек има нужда от медитация и какво му дава тя? На този въпрос и сходни по темата избрахме да се спрем и да потърсим отговорите сега.

С помощта на медитацията човек се концентрира и отпуска, умът му се освобождава от тревоги и ненужни мисли. Медитацията успокоява, ободрява, помага да погледнем в бъдещето с нови стремежи.

Как да използваме Мала, броеница за медитация

Опитвали ли сте някога да ползвате броеница Мала (или гердан с големи мъниста), докато медитирате? Броениците са били традиционно изпол...

Хората медитират, за да се научат да се контролират, да се отърват от лошите навици. С медитация хората се учат да гледат на живота трезво, разумно и логично.

Целта на медитацията е проста – здрав дух в здраво тяло

Това са обикновено истински упражнения, а не някакви магически действия.

Медитацията е цяла наука

Като направите нещо нередно по време на медитация, вие просто не получавате очаквания резултат или, още по-лошо, ще си навредите. И така, нека разгледаме някои от най-важните точки на медитацията.

Ето как да подобрите живота си

Понякога хората получават усещането, че стават неволни жертви на негативните процеси, които се случват наоколо. Това са болестите, икон...

Как да медитираме правилно

Първо, редовност и постоянство. Медитирайте два пъти на ден - сутрин и вечер по 15-20 минути. Сутринта упражненията ще ви помогнат да се концентрирате върху предстоящите дела, да подредите мислите си. Вечер - това е релаксация, отърваване от натрапчиви мисли, служи за облекчаване на умората. Само 30-40 минути на ден - и сте на път към хармонията. Това висока цена ли е? Сутрин правите упражнения, за да имате здраво тяло, а така и здравият дух е също толкова важен, колкото и здравото тяло? Между другото, за много заети хора има петминутни медитации от гуруто.

Изберете тихо място. По право, може да медитирате, дори на претъпкани места - просто трябва да се научите как да се изключите от външната среда.

Техники за медитиране

Седнете правилно. По някаква причина много хора си представят, че по време на медитация човек трябва да седи в поза на лотос. Това изобщо не е необходимо. Основното правило е да ви е удобно и гърбът ви да е прав.

Целителната сила на медитацията

Съществуват множество свидетелства за ползата от медитацията и практиките по осъзнатост за здравето и психическото благополучие. Научни...

Сега най-важното е релаксацията. Това може да отнеме повече от един ден, за да научите. Трябва да се научите да отпускате, дори и най-малките мускули в тялото си. Например, колко често устните ни са компресирани, забелязали ли сте? Или пръстите ви са стиснати в юмрук? Намерете тези мускули и ги отпуснете. Това е най-трудното нещо в медитацията. Концентрирайте се върху дъха си, вдишвайки и издишвайки.

Изчистете главата си от всички мисли

Задачата е почти невъзможна, тъй като мозъкът ни е свикнал винаги да мисли. Това е за изключване на мозъка, казва се мантри. Има много, изберете си. Можете да използвате молитва вместо мантра. Със затворени очи визуализирайте нещо абстрактно, цветно или черно-бяло, каквото искате.

Това е всичко. Сега ще отговорим на въпроса с едно изречение: как да медитираме правилно.

  • Основната цел на такива упражнения е да се постигне пълно отпускане и освобождаване от всякакви мисли в главата!

Няма да почувствате ефекта от медитацията веднага – може би след няколко месеца. Но!!! …. С всяка сесия ще можете да правите все повече и повече. Точно, както животът ви ще става все по-добър и по-добър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво вещае появата на мравки у дома?

Защо НЕ трябва да перете на 40 градуса?

Топени боядисани яйца – нов метод, който трябва да тествате

Психолог: 4 причини, поради които вторият брак е по-щастлив

Какво никога не се прави през Страстната седмица?

Най-разтърсващата притча за прошката

Стихотворение за 25 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 25 април 2024

Това се случва с тялото ви, ако пиете мляко преди сън

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com