Как да накараме някой да се влюби в нас

15901
Как да накараме някой да се влюби в нас
Снимка: pixabay.com

Когато се влюбим в някого, мислим само как да привлечем интереса му към нас. Можем ли да го накараме да се влюби в нас? Защо хората се влюбват? са въпроси, вълнували човечеството от дълбока древност.
Има ли начин да повлияем на този процес? Докато много хора вярват, че влюбването е чиста случайност или съдба, през годините науката се опитва да докаже, че любовта, като всяка друга емоция, може да се контролира до известна степен. Според проучване на Rachael Pace, публикувано в marriage.com учените разкриват няколко психологически “трика”, които ще ни помогнат някой да се влюби в нас. Ето кои са те:

1. Грижете се за себе си.
Преди да привлечете нечие внимание, трябва вие самите да се грижите за себе си. Започнете да се храните и спите здравословно, тренирайте всеки ден, всичко това ще се отрази благоприятно и на външния ви вид. Обличайте дрехи, които подчертават фигурата ви и с които се чувствате привлекателни. Бъдете уверени в собствения си чар.

2. Бъдете добър слушател.
Покажете искрен интерес към него, накарайте го да споделя за своите хобита, мечти, вълнения. Не го прекъсвайте, докато говори.
Търпеливите слушатели са по-атрактивни в очите на другите.

3. Не спирайте да се усмихвате.
Всеки знае, че усмивката го прави по-привлекателен и уверен. Тя дори компенсира недостатъците във външния вид и характера ви.
Усмихвайте се често, смейте се на шегите му, карайте го да се смее.

4. Разберете от какво се вълнува.
Това е ключова стъпка. Опитайте се да го опознаете на личностно ниво. Какво го кара да светят очите му, когато разговаряте. Оставете го да говори и слушайте внимателно. Ако споделяте общи страсти, кажете му. Ако не, покажете му искрен интерес и желание да научите нещо ново.
Ако срещаме хора, които споделят нашата страст към музика, храна, спорт или нещо друго, незабавно се чувстваме свързани с тях.

5. Останете загадъчни.
Не разказвайте всичко за себе си веднага. Слушайте повече, говорете по-малко. Така той ще иска да разбере повече за вас. Оставете леко загадъчни, което ви прави по-привлекателни и интересни.

Какво може да накара мъжа да се влюби горещо и завинаги?

Любовта е такова химично съединение, забъркано от сложни чувства и реакции, което няма точна формула и определение. Чувствата ни се дик...

6. Бъдете леко недостъпни.
Ако се чудите дали този метод работи, да, работи. Проучвания показват, че недостъпността винаги ви прави по-желани. Нека той ви приема за предизвикателство, което иска да спечели. Това увеличава желанието му да се сближи с вас. 

7. Гледайте го в очите.
Може би се чувствате нервни, докато разговаряте и подсъзнателно извръщате поглед встрани. Поддържането на контакт с очи е ефективен начин да накарате някого да се влюби във вас. Възползвайте се от това.

8. Не бъдете прекалено настоятелни.
Ако страстно преследвате някого, започвате да изглеждате отчаяни. Разбира се, хората са различни и в някои случаи това помага. Но повечето хора се плашат и задушават от прекаленото внимание.

9. Балансирайте.
Искате да спечелите вниманието му, но в същото време трябва да сте недостъпни. Какво да правите? Балансирайте. Не бъдете настоятелни, но стойте наблизо, за да улесните контакта с него, когато той го поиска. И пак се отдалечете. Разстоянието кара сърцето да тупти по-силно. Помнете това.

10. Избирайте топли напитки.
Проучвания сочат, че има връзка между температурата на тялото и емоционалния ви статус. Изглеждате по-мили и привлекателни, когато пиете кафе или топла напитка отколкото ледено студена вода.
Когато отидете на среща, поръчвайте си кафе, чай или друга топла напитка и в никакъв случай бира или нещо студено. 

Женски навици, които карат мъжете да се влюбват

Жените знаят как да влюбват мъжете в себе си. Този процес не изисква специални усилия от тяхна страна. Дори някои са убедени,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Можете ли да отслабнете по-бързо, като тренирате на празен стомах?

Как се пише: осигуровки, осигоровки, усигуровки или усигоровки?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com