Как да отслабнем бързо и трайно след празничното преяждане?

23750
Как да отслабнем бързо и трайно след празничното преяждане?
Снимка: iStock/Guliver

Новогодишните и коледни празници рядко минават без следи за някого. Според статистиката жените качват средно 2-5 кг за 2 седмици по зимните празненства. Комбинацията от правилно хранене и фитнес тренировки ще ви помогне да се отървете от натрупаните „новогодишни килограми“ до Свети Валентин.

Почти всяка жена иска да отслабне след новогодишните празници. Трябва обаче да внимавате да се отървете от храната, която ядете по време на новогодишните празници. Внезапната промяна на вашата диета може да причини стрес за организма ви.

Здравословно отслабване: Ето как да се лишите от излишните килограми през зимата

Зимните месеци са идеалното време да качите няколко килограма. Липсата на достатъчно движение и празниците, които ни карат да прескачам...

За да отслабнете след Нова година и най-важното, така че натрупаните килограми да ви напуснат завинаги, е важно да установите правилно хранене. Храната трябва да бъде източник на енергия, а не забавление или извинение за да излизате с приятели.

Хранете се 4-5 пъти на ден. По традиция най-„основните“ са закуската, обядът и съответно вечерята. За да отслабнете по-бързо, разделете вечерята си на 2 части – едната консумирайте около 17 ч., а втората веднага щом приключите работния ден или като се върнете от работа. Тази стратегия ще ви спаси от преяждане вечер и ще бъде много по-ефективна от всякакви волеви решения, като да не ядете след 18:00 часа.

Чувство за мярка

Всички експерти са съгласни с едно нещо: по време на празниците може да се яде всичко, но по малко: трябва да можете да се контролирате и да следите изяденото количество.

Тази храна за закуска ще ви помогне да отслабнете по-бързо

Диетолог сподели каква трябва да бъде идеалната закуска за човек, който следи стриктно за фигурата си. Ако целта ви е да отслабнете &n...

Претегляш се сутрин по време на новогодишните празници. Ако стрелката показва плюс килограми, гладуване за ден ще помогне. Избирате си любими зеленчуци, изяжте килограм и половина на ден – варено, задушено или просто направете салата. И, разбира се, пийте достатъчно течности.

За мъжете - разделете триста-четиристотин грама месо на четири порции и го яжте през деня. А за жените се препоръчва извара. Около 400 грама продукт - за четири хранения на ден.

В дни на гладуване е подходящ кефира - един и половина литра. Трябва обаче да се наблюдавате: не всеки може да понесе това. С това също не бива да се злоупотребява: ако теглото изведнъж се покачи, можете да си организирате няколко такива гладуващи дни - например след Нова година и Коледа. Не повече.

Когато празниците свършат, трябва да се включи ежедневна диета и леко да я коригирате, ако трябва да влезете във форма. Опитайте се да изключите захарните изделия, мазните храни, сладкишите поне за месец.

8 съвета как да отслабнем, без да пазим диета

#1-Яжте, без да чакате да се заситите Звучи странно, но това е съвет номер едно за отслабване. Бъдете сигурни, този съвет не е толкова...

Преяждането е изпълнено с наднормено тегло, затлъстяване, високо кръвно налягане, обостряне на хронични заболявания на стомашно-чревния тракт, освен това предразположението към наднормено тегло може да провокира захарен диабет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

7 съвета за разведряване на настроението в мрачен и облачен ден

5 дестинации, където има огромна вероятност да ви оберат

Тази отвара от розмарин ще направи и най-сухата коса блестяща

Тази маска за лице против бръчки с жълтък е истински хит през пролетта

Как се почиства запушена цедка на кафемашина?

Кои са най-известните участници в Първата българска легия?

Каква е била традиционната българска закуска в миналото?

Каква е основната разлика между белка и златка?

Каква е основната разлика между винена и гроздова ракия?

От коя фолклорна област идва правото хоро?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com