Как да пиете вода с лимон по правилния начин

236805
Как да пиете вода с лимон по правилния начин

Много от вас знаят, че когато животът ви дава лимони, трябва да ги добавите към водата си. Заедно с успокояване на възпалено гърло, подпомагане на храносмилането и елиминиране на токсините, пиенето на лимонена вода дава редица ползи за здравето… нали? За да разберете дали добавянето на няколко резена всъщност прави добро на тялото ви, се консултирахме със сертифициран клиничен специалист по хранене и личен треньор. Ето какво казва той за водата с лимон:

Колко лимон трябва да използвате за резултати?

Ето защо водата с лимон е толкова полезна

Само в случай, че имате нужда от друга причина да обичате водата с лимон, оказва се, че тя може да бъде и решението на един много непри...

Според него все още можете да се възползвате от предимствата на лимоновата вода, стига да включите целия лимон, включително кората. Едно проучване, публикувано в Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, показва, че някои полифеноли, открити в лимонова кора, подпомагат загубата на тегло при плъхове с високо съдържание на мазнини. Освен че потенциално ви помага да свалите килограми, плодът е пълен с витамин С. Един лимон съдържа голямо количество витамин С, който е необходим за производството на колаген в тялото ви, повишава имунната ви система и регенерира глутатиона (мощният антиоксидант използван в ежедневната детоксикация).

Най-добре е да добавите лимон към студена, топла или гореща вода?

Топла вода. Тази температура помага за извличането на витамин С и полифеноли както от лимона, така и от неговата кора. Въпреки че витамин С не е устойчив на топлина - което означава, че може да се разгради, след като достигне определена температура - дори температурата на кипене не е достатъчно гореща, за да отхвърли ползите от плодовете. Топлата вода обаче е идеална, тъй като е по-лесно да се пие в големи количества.

Кое е най-доброто време за пиене на лимонена вода?

Поставете лимон до леглото си и ще се случат чудеса

Всички знаем, че лимоните са полезни заради високото им съдържание на витамин C. Оказва се обаче, че те могат да ни окажат благотворно ...

Нашето тяло е изключително дехидратирано, когато се събудим, така че нека топла вода с лимон е първото нещо, което приемате сутрин. Докато спим, губим много вода чрез дишане. Хидратирането с топла чаша лимонена вода е най-добре, когато се събудите, за да помогнете за попълването на загубеното за една нощ.

В допълнение към добавянето на вкус към вашата вода (и помага за вашия прием в резултат), лимонът може да стимулира имунната система и да образуват колаген в тялото ви (което насърчава здравето на кожата и ставите), благодарение на високите нива на витамин С. Но бъдете предупредени: може да рискувате да изтъните емайла на зъбите си, като пиете лимонена вода цял ден, всеки ден. Освен това хората с високи нива на желязо в кръвта трябва да ограничат приема си, тъй като лимонът може да увеличи способността на тялото ви да абсорбира желязо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com