Как да повишите собствената си привлекателност

11450
Как да повишите собствената си привлекателност
Снимка: Thinkstock/Guliver

Учените от факултета по психология на Харвардския университет са назовали условието, при което оценката на външната привлекателност на лицето от другите може да се измени. Изследването е публикувано в сп. Psychological Science, съобщава Daily Mail.

Според психолозите концентрацията на човешкото внимание върху някоя особеност от човешкото лице (например цвета на очите или формата на носа) в кратък период от време може да измени първоначалната оценка на лицето от некрасиво на симпатично и обратното.

Жените в червено са по-привлекателни за мъжете

Дами, ако искате да накарате мъжете да се обръщат след Вас, носете червено. Резултатите от проучване на китайски учени показват, че обл...

Човек може да привлече внимание върху някоя част от лицето си с помощта на накити. Именно затова според учените обици, пиърсинги, нови прически и татуировки могат да променят впечатлението на хората за привлекателността и да съсредоточат вниманието върху особеностите, на които по-рано не е обръщано внимание.

В своето изследване учените питали респонденти да оценят степента на привлекателност на снимка на човек на екрана. Преди това демонстрираното изображение на лицето било разделено от вертикална линия на две части, едната от които била изместена спрямо другата.

Оказало се, че независимо от асиметрията между лявата и дясната половина респондентите се съсредоточавали върху някоя особеност от човешкото лице на едната от частите на снимката и я смятали за привлекателна. Учените обясняват това с изменено възприятие, свързано с концентрирането.

Като пример, илюстриращ наблюдаваното явление, учените дават експеримента на невробиолога Питър Ци от колежа Дартмут. Той показвал на респондентите три частично съвпадащи кръга с еднакъв цвят. Доброволците, концентрирайки се върху единия от тях, го смятали за по-ярък от останалите.

Какво издава лицето ни

Поне веднъж сте изпитвали силно отблъскване или привличане към непознат, взирайки се само в лицето му. А чувствата Ви съвсем не са били...

Психолозите са на мнение, че работата им може да послужи като опровержение на разпространеното мнение, че съжденията за човека се създават благодарение на първото впечатление, а дълбокото възприятие на личността (и степента на външна привлекателност) идват с течение на времето, допълва Lenta.ru.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Ядат ли се листата на червеното цвекло?
Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Както е добре известно, желязото е основен минерал за здравето на човешкия организъм. Неговата основна функция е да пренася кислород чрез...