Как да познаем, когато срещу нас стои ГЛУПАВ човек

5676
Как да познаем, когато срещу нас стои ГЛУПАВ човек
Снимка: https://unsplash.com

В днешно време може да се каже, че нивата на интелигентност сред хората са по-занижени, но все пак съществуват и изключително ерудирани личности. Както и техните противоположности. Има някои признаци на поведение, чрез които лесно и бързо можем да разберем към коя група спада даден човек. Ето някои признаци на глупостта:

Винаги искат да са прави

5 навика, които издават глупавите хора

„Проблемът на този свят е, че глупаците са твърде уверени, а умните хора са пълни със съмнения.“ - Бертран Ръсел И със сиг...

Хората, които не приемат чуждото мнение и винаги искат да са прави, както и да ги разбирате, обикновено спадат към групата на глуповатите. Един интелигентен и себеуважаващ се човек знае, че не винаги е прав и приема грешката си с гордо вдигната глава. А освен това, ерудираните личности рядко се опитват да доказват правотата си пред околните.

Винаги другите са виновни

Подобно на горната точка, глупавият човек не би посмял да признае грешката си, а и рядко я осъзнава. Интелигентните хора не биха предали вината на друг, за да не изглеждат виновни, те по-скоро ще признаят и ще извлекат уроците от ситуацията. Глупавите ще се опитват да ви преборят с часове и ще ви доказват и представят стотици аргументи в тяхна защита.

Твърди, че не му пука за останалите

Обикновено интелигентните хора са силно емпатчни, те умеят да съчувстват, разбират и помагат на околните. Докато останалите предпочитат да хранят егото си и да угодят на всичките си прищявки. Те са егоистични, уверени в себе си и не смятат да дават времето си за решаване на чужди проблеми.

17,3 млн. американци смятат, че шоколадово мляко идва от кафяви крави

17,3 млн. американци смятат, че шоколадово мляко идва от кафяви крави. Това сочи изследване, проведено от Центъра по иновации за млечни...

Високо ниво на агресия

Много чуждестранни учени споделят мнението, че нивото на агресия подсказва и интелигентността на човек. Следователно, колкото по-агресивен и избухлив е един човек, толкова по-глуповат изглежда в очите на другите. Те реагират остро на всяка случка, която не е по техен вкус и везната не клони към тях. С гнева и нервните изблици ще се опитат да вземат превес над ситуацията, но това рядко се случва. Интелигентните хора обаче се стремят да контролират емоциите си възможно най-умело.

Смята се за най-добър във всичко

Отново ще споменем, че по-глуповатите личности винаги искат да са прави, победители и най-добри във всичко. Те не приемат критики, а само похвали. Смятат се за перфектни и нямат реална преценка за себестойността си. Докато интелектуалците с радост приемат критики и постоянно се стремят към самоусъвършенстване, както и не претендират, че са най-добри в дадеа сфера, защото знаят, че това не е така. Дори интелигентните хора са способни да помагат да конкурентите си да се подобрят, а само човек с много ценности би си позволил това.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 април /валутен калкулатор/

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунакът?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com