Как да премахнем лошата миризма от пералнята

11419
Как да премахнем лошата миризма от пералнята
Снимка: iStock/Guliver

Най-нормалното нещо, което свързваме с пералнята, е приятният аромат на чисто пране. Има обаче случаи, когато отварянето на пералнята води до неприятни миризми, които за съжаление попиват и в самото пране. Местата, където се събират са няколко и е хубаво профилактично да се почистват, дори да нямате миризми.

Една от причината за лошата миризма могат да бъдат отделенията за препарати. В отделението за омекотител често навлиза вода под силна струя и там на практика няма как да има отлагания. Нещата с раздела за праха за пране не стоят по този начин. Там могат да останат остатъци и съответно те да са причината за лошата миризма, която може да се пренесе и на прането.

Как да премахнем лошата миризма от прането?

Поне на всяка една домакиня ѝ се е случвало да извади прането от пералнята си и то да мирише лошо. Проблемът не изглежда толкова зле, к...

Барабанът е друга част от пералнята, до която имате лесен достъп. Там също могат да се задържат остатъци от препарати, власинки или други неща. С натрупването те могат да развият плесен, а това да бъде източник на неприятни миризми. Можете да пускате поне веднъж месечно празен барабан с оцет и белина. Така ще го почистите и ще се отървете от всички миризми.

Гуменото уплътнение, което се намира между предния люк и барабана. Там често се отлага вода и различни власинки или мръсотия от дрехите. Добре е да го почиствате редовно, защото с времето се развива плесен. Там можете да намерите копчета, стотинки и дори цели чорапи. Почистването може да бъде механично, защото лесно се достига до него, но можете да използвате и различни препарати.

Вратата или предният люк също са от местата, които се нужда от почистване. Тя се състои от видима част – стъклото, но и задна, която е в пряк досег с прането.

Другото място, на което да обърнете внимание е филтърът. Той се намира в долния край на пералнята и обикновено е зад защитен капак. Хубаво е да използвате книжката с упътвания на самия производител, за да разберете как да го отворите. Там можете да откриете различни неща, за които дори не сте подозирали и дори изчезнали чорапи. Именно това го прави чудесна среда за развитие на плесен и мухъл, които в един момент да започнат излъчването на неприятна миризма.

Лесен начин да премахнете неприятната миризма в пералната машина

Ако не искате да купувате нова пералня всяка година, научете се да я почиствате редовно, за да удължите живота ѝ. Понякога обаче в нея ...

Обърнете внимание на тези места и ги почиствайте редовно. Също така, добре е да не използвате пералнята като склад за мръсни дрехи през седмицата. Потните чорапи могат да ароматизират добре прането ви, както и самата пералня. Освен това, така губите представа за дрехите вътре и можете да претоварите барабана. Резултатът от това е само неизпрано пране, което е източник на различни миризми

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Причини защо да не гладите спалното си бельо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com