Как да прогоним паяците от дома си, без да ги убиваме?

14204
Как да прогоним паяците от дома си, без да ги убиваме?
Снимка: Pixabay

Ако сте един от многото хора, които не искат да вредят на паяците, но също така не ги искат за гости вкъщи, ще се радвате да научите, че има хуманни начини да изгоните паяците от дома си, без да прибягвате до смъртоносни мерки. Паяците играят съществена роля в екосистемата, като контролират популациите на насекомите, така че е разбираемо, че може да искате да ги преместите, а не да ги изтребите. Ето някои ефективни и състрадателни методи, за да държите паяците далеч от жилищното си пространство:

Уплътнете местата за влизане: Обикновено паяците влизат в домовете през малки пукнатини, пролуки или отворени прозорци и врати. Проверете дома си за потенциални входни точки и ги запечатайте с уплътнители или ленти за защита от атмосферни влияния. Предотвратявайки достъпа им, ще намалите вероятността те изобщо да влязат вътре.

Колко са големи най-големите паяци в България?

Редовно почистване: Паяците са привлечени от безпорядъка и праха. Поддържайте дома си чист и подреден, за да ги възпрепятствате да създават мрежи. Редовно почиствайте с прахосмукачка и прахосмукачка ъглите, таваните и скритите кътчета, където те могат да намерят убежище.

Естествени репеленти: Известно е, че паяците не обичат определени миризми. Можете да създадете естествен репелент за паяци, като смесите вода с етерични масла като мента, евкалипт или лавандула. Напръскайте тази смес около входните точки и местата, където паяците са склонни да се събират.

Цитрусови кори: Паяците също така не понасят аромата на цитрусови плодове. Запазете цитрусовите кори и ги поставете близо до первази на прозорци, врати или други места, където има паяци, за да ги възпрете да влязат.

Внимателно премахвайте паяжините: Ако се натъкнете на паяжина, не я унищожавайте насила. Вместо това използвайте мека метла или парче хартия, за да я отстраните внимателно заедно с паяка. Пуснете паяка навън на безопасно място.

Ловец на паяци: Инвестирайте в инструмент за улавяне на паяци, който ви позволява да улавяте паяци, без да ги наранявате. Тези уреди обикновено имат дълга дръжка и малък капан за безопасно улавяне и освобождаване на паяка навън.

Създаване на зона, предназначена само за паяци: Ако не можете да понесете мисълта, че споделяте целия си дом с паяци, помислете за определяне на конкретна зона, в която да им позволите да пребивават необезпокоявани, като например мазе или гараж. Като ги отделите, ще можете да съжителствате мирно.

С няколко капки от този разтвор паяците ще изчезнат завинаги

Редовно проветрявайте дома си: Паяците се развиват добре във влажна среда. Правилното проветряване може да помогне за намаляване на влажността, което ще направи дома ви по-малко привлекателен за тях.

Консултирайте се с професионалист: Ако имате тежко заразяване с паяци или се занимавате с отровни видове, препоръчително е да се свържете с професионалист по контрол на вредителите, който е специализиран в хуманното отстраняване и преместване.

В обобщение, прогонването на паяците от дома ви, без да им навредите, включва комбинация от превенция, естествени възпиращи средства и хуманни методи за отстраняване. Като следвате тези стъпки, можете да създадете благоприятна за паяците среда извън дома си, като същевременно поддържате свободно от паяци жизнено пространство в помещението, без да прибягвате до смъртоносни мерки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 май /валутен калкулатор/

Дрехи с лоша енергия: 10 неща, които ви правят нещастни според фън шуй

Истински гении: 6 неочаквани навика, които разкриват интелектуалец - проверете дали ги имате

Как да имаме успешна връзка с по-млад мъж?

Как да спрем да се обиждаме от други хора: 8 стъпки към нов живот

Дрехи, които ви карат да изглеждате дебели: 10 модни грешки, които всяка жена прави

Сбъднати мечти: как правилно да благодарим на Вселената (и защо е необходимо)

Тайни за гладки пети: Как да предотвратите и лекувате напуканите пети?

Знаете ли как се размножават медузите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com