Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да пътуваме евтино през Новата година?

30 декември 2021, 11:40 часа

Новата година идва. Сигурни сме, че имате много идеи за пътуване, които искате да реализирате. В това няма нищо лошо, но е много важно да съобразим своя бюджет. В тази статия ще ви дадем някои интересни и полезни съвети за това как да пътувате по-евтино през следващата година: 

Комбинирайте командировки с пътуване

Има доста хора, които пътуват из страната и чужбина по работа. Често става думи за командировки за поне два дни, които са в началото или края на седмицата. Опитайте да съчетаете уикенда преди или след тях с командировката. Така ще може да прекарате няколко дни със семейството или половинката си и поне част от разходите ще са за сметка на фирмата. Разбира се, преди това трябва да говорите със своя работодател дали това е подходяща опция. 

Търсете промоции в сайтовете за групово пазаруване

Сайтовете за групово пазаруване са перфектно място, в което може да намерите евтини предложения за почивка у нас, а защо не и в чужбина. Да, няма да можете вие да организирате всичко както го желаете, но в крайна сметка може да сравните цените при тях и на стандартната почивка. Ще видите, че е доста по-изгодно. Възползвайте се от предложения за дестинации, които искате да посетите. 

Следете промоции в сайтовете на самолетните превозвачи

Има периоди в годината, в които големите самолетни превозвачи пускат промоционални оферти за пътувания. Такива са Black Friday, празниците и други периоди, в които може да намерите ексклузивни оферти. Често има предложения за билет подарък или други, които могат да ви помогнат да спестите пари от своето пътуване до мечтана дестинация. 

Пътувайте извън активния сезон за дадената дестинация

Това, което можете да направите, за да спестите пари е да избягвате активния туристически сезон в любимите ви дестинации. Например, ние посещаваме Гърция в началото и в края на активния сезон. Няма ги туристите, цените са по-нормални, а цялата прелест все още е там. Това важи за почти всеки курорт у нас и по света. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес