Как да разберем дали телефонът е заразен

10372
Как да разберем дали телефонът е заразен
Снимка: iStock

Когато си мислите за хакери, вероятно се сещате за две неща: мащабни атаки срещу бизнеси, които причиняват многомилионни щети, или атаки, насочени към най-уязвимите Интернет потребители. Живеейки в ерата на Интернет, трудно е да си представите вирус, който всява хаос в телефона ви и тайно извлича вашите данни.

Могат ли телефоните да бъдат заразени?

Внимание! Смартфонът може да причини слепота!

Медицинско издание докладва за две жени, изпитали „преходна слепота“, след като са проверявали смартфоните си в тъмното. В ...

Телефонът може да се зарази с вирус. Тъй като популярността на смартфоните надмина компютрите, хакерите също се възползваха от тази тенденция: зловреден софтуер за мобилни устройства беше активно разработен. Докато традиционният вирус се възпроизвежда, докато работи, вирусите за мобилни устройства се насочват към слабостите във вашата операционна система за извличане на данни, финансова печалба или увреждане на мрежата.

Тези 8 знака показват, че телефонът ви може да е заразен:

1. Прекомерно използване на данни: Заразеният телефон може да има вирус, който работи безшумно във фонов режим и може значително да увеличи общото използване на данни.

2. Измамни такси: Някои форми на „троянски коне“ могат да увеличат телефонната ви сметка могат сами да правят покупки с определени приложения, да се абонират за премиум акаунти и т.н. - всичко това е бъдещият доход на хакерите.

3. Срив на приложението: Ако телефонът ви е заразен, това може да причини повтарящи се сривове на приложението. Има няколко причини, поради които приложенията ще се сринат, така че преди да приемете най-лошото, проверете отново дали дисковото ви пространство не е пълно и нямате твърде много приложения, работещи едновременно.

ТОВА става, когато НЕ преминете в самолетен режим по време на полет

Вашите стюардеси ще ви уведомят ясно кога можете и не можете да използвате телефона си. Правилата на всяка авиокомпания са различни и п...

4. Изскачащи прозорци: Докато някои изскачащи прозорци са с нормална функция на рекламите, или докато сърфирате в мрежата, ако браузърът ви е затворен и често виждате изскачащи прозорци, това може да е знак, че телефонът ви има рекламен софтуер - вид зловреден софтуер, програми, чиято цел е извличане на данни.

5. Телефонът се изтощава много по-бързо: Ако вирус, като злонамерен софтуер, работи във фонов режим по време на нормална клетъчна употреба, тогава може да изпитате необяснимо бързо изтощаване на батерията.

6. Неизвестни приложения: Когато видите приложения, които се появяват от нищото, те може да са злонамерен.

7. Прегряване: Зловредният софтуер може да консумира много RAM и CPU ресурси, което може да доведе до прегряване на телефона ви. Въпреки че е нормално телефонът ви да прегрява от време на време, постоянното прегряване може да е знак за опасност.

8. Спам текстове: Често срещана форма на злонамерен софтуер, открит на мобилните телефони - събира чувствителни данни и се опитва да зарази вашите контакти, като изпраща текстове с опасни връзки и прикачени файлове.

Ето защо е хубаво да изключваме смартфона си вечер

Всички, които имат смартфони могат да се разделят на два типа: някои изключват джаджата си през нощта, а други не. Ако бъдат попитани з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 1 май /валутен калкулатор/

Корона на безбрачие: 7 причини, поради които връзката ви завършва с пълно фиаско

Трик, който ще удължи живота на възрастната ви котка

6 неща, които не трябва да купувате, дори и да са на разпродажба

Пречи ли голямата разлика във възрастта във връзката?

Объркват всички: Най-трудните за разбиране зодии

Мит ли е влюбването от пръв поглед?

В коя европейска държава се намира Валония

Може ли да бъдете приятели с бившия си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com