Как да реагираме, когато човекът срещу нас ни е НЕПРИЯТЕН

2874
Как да реагираме, когато човекът срещу нас ни е НЕПРИЯТЕН
Снимка: https://www.pexels.com

Би било чудесно, ако в ежедневието си общуваме само с приятни за нас хора, с които се чувстваме добре. За съжаление обаче това звучи по-скоро утопично и е далеч от истината.

В живота ни се налага да се срещаме с различни видове човешко поведение, което може да е в разрез с нашите ценности и разбирания. Този процес е двустранен и със сигурност съществуват хора, които не харесват нещо в нас и може би ни го показват. Как да спрем да се дразним от подобно отношение и трябва ли да реагираме на провокациите?

Ето какво можем да сторим, ако ни се налага да общуваме с хора, които не харесваме:

Не се стараем да печелим чуждите симпатии

Може да е трудно за приемане, но не трябва да пропускаме факта, че голяма част от конфликтните ситуации се дължат на различия в ценностните системи и възпитанието на хората. Ако някой не харесва вас, това не значи непременно, че е лош човек. И обратно. Понякога има твърде голямо разминаване между хората и доста често максимата ,,противоположностите се привличат‘‘ просто не е вярна.

Да подхождаме с търпение

Демонстративното поведение, игнорирането и злъчните подмятания правят лошо впечателние. Старайте се да се държите възпитано и да проявявате търпение спрямо онези, които не харесвате. Опитайте да бъдете по-толерантни, но и да не допускате обидно отношение към вас самите. Не забравяйте, че добрите обноски никога няма да излязат от мода, като това е от особено значение в професионалната сфера. Ако усетите, че губите търпение и сте на път да избухнете приложете следната техника: оттеглете се от конфликтната ситуация и поемете въздух няколко пъти. След като успеете да се успокоите ще усетите, че гневът е вече преминал.

Как да реагираме при силен вятър?

През последното денонощие структурите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са реагирали на над 70 сигнала за...

Съсредоточаваме се върху себе си

Ако искате да бъдете по-добра версия на себе си, то е нужно да се фокусирате върху личните си качества, умения и успехи. В наши дни емоционалната интелигентност е от особено значение, така че заложете на това да промените вашите възприятия върху проблемите, а не да превъзпитавате околните.

Дистанция и лични граници

Никой не може да ви задължи да общувате с тези, които не харесвате. Ако все пак обстоятелствата не позволяват да загърбите напълно неприятните за вас хора, бихте могли да поддържате здравословна дистанция между себе си и тях. Ако се стигне до разговор, в който трябва да изяснявате проблемите, то бъдете честни и споделете как се чувствате. Важно е да изслушате и отсрещната страна, за да опитате да намерите допирна точка.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Тези двойки зодии остава заедно завинаги

Кои тънкости при печене на скара трябва всеки да прилага

Възглавница за качествен сън: Полезни съвети

Високо напрежение: Това са 4-те най-опасни зодии

Чай каркаде - топъл или студен се пие

Параноици: Зодиите, които винаги мислят, че партньорът им изневерява

Мразят самотата: Тези зодии винаги са във връзка

5 безполезни продукта, за които редовно харчим много пари

7 съвета за избор на цветове за стените вкъщи

Невероятни: Това е жената с най-красивите очи в света (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com