Как да сбъднем мечтите си с метода на визуализацията?

6674
Как да сбъднем мечтите си с метода на визуализацията?
Снимка: iStock/Guliver

Все повече хора откриват и искат да знаят повече за визуализациите и манифестирането на желанията. Това, което на пръв поглед не коства никакви усилия, а е просто искрено и насочено желание към вселената, която просто го слага в живота ни.

Целта на визуализацията разбира се не е само това и не е толкова проста, колкото всички си мислим. Дори когато си пожелаваме нещо, за което смятаме, че няма какво да направим освен да чакаме, трябва да поработим.

Визуализацията е като медитация, защото трябва да сме концентрирани, отпуснати и готови. Толкова готови, че да се държим така сякаш това, за което мечтаем вече се е сбъднало.

Ето няколко начина за практикуване:

1. Не се задълбочавайте прекалено много

Оставете мислите си конкретни, прости и ясни, сякаш трябва да обясните на дете. Прекалено многото описания и обяснения ще ви объркат и ще ви оставят с представата, че не сте направили нищо накрая. Правилната посока е онази, която усещате и преценявате. Не я обмисляйте прекалено много.

Най-добрите цитати за медитация

2. Използвайте всичките си сетива

Представете си, че адски много искате да отидете на почивка на морето, но просто не виждате как би могло да се случи това лято, за това решавате да го визуализирате и манифестирате. Когато си представяте как сте на морето не е достатъчно само да виждате плажа. Чуйте разбиването на вълните в ушите си, усетете аромата на море, усетете пясъка под краката и ръцете си - колкото повече сетива, толкова по-успешна визуализация.

3. Не се самонаказвайте ако се разсейвайте

Съвети, които ще ви помогнат да започнете да медитирате

Медитацията е много положително упражнение да се свържем с нашата несъзнавана страна и да видим живота по-позитивно. Казваме ви ключове...

Особено в началото е напълно нормално да ви е трудно да се концентрирате за повече от 1 минута. Но не се винете, най-малкото защото така ще превърнете мислите си в негативни и желанието за каквото и да било ще се изпари.

4. Отпуснете се

Нагласете се за медитация, седнете правилно и започвайте. А за тези, които не са медитирали до сега, използвайте упражнения за дишане, които работят безотказно при отпускането на тялото и ума и концентрацията.

Как медитацията помага на мозъка

5. Бъдете редовни

Как се сбъдват желания?

Всички ние сме имали поне една мечта в живота си – можете ли да си представите колко много мечти са това? А знаете ли колко малка...

Както всяко друго нещо, правете го всеки ден. Може да е всеки ден по 10 минути, може да е повече от веднъж на ден, но просто бъдете редовни.

6. Вярвайте на емоциите си

Използвайте емоциите и усещанията си за целите си. Може да изпитате най-различни вълни от емоции по време на практикуването си, но не бягайте от тях, оставете ги да ви заливат и ги изпитайте до край. Независимо дали са радост или тъга.

7. Вярвайте

Най-важното и най-трудното при тази практика е вярата. Тук не говорим за сляпа вяра, че нещата се нареждат. Тук няма бъдеще време: “Ще ми се сбъдне.” Тук гледаме на мечтите си, като на настоящи и вече случили се моменти и правилното време за ползване е сегашното: “Много съм щастлива, че успях да стигна до морето тази година и сега си почивам на плажа!”, а после оставяте мисълта да си отиде, а във вас оставяте усещането за изпълнена задача.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

7 съвета, които можете да следвате, за да запазите яйцата си свежи дълго време

Как да варим яйцата, за да се белят най-лесно

10 предмета у дома, които пречат на рутера

Studio Grim: Най-иновативното студио за грим в България

Учителят Дънов за лъжата: Изменя химическия състав на кръвта

Как тютюнопушенето се отразява на психиката ви?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com