Как да се гримираме правилно - тези грешки ги правим всички

1064
Как да се гримираме правилно - тези грешки ги правим всички
Снимка: Pixabay.com

Следвайте точно инструкциите стъпка по стъпка, за да създадете перфектната визия за всеки ден.

Подгответе кожата си за грим

Избършете лицето си с памучен тампон, напоен с тоник, нанесете основен овлажнител, изчакайте няколко минути, докато се абсорбира.

Съвет! Ако ви предстои много важен ден и гримът ви трябва да изглежда безупречно, използвайте тези няколко минути, за да използвате хидрогелни овлажняващи лепенки за очи. Те ще помогнат на коректора да стои по-добре през целия ден, без да избледнява или да става на гънки. На този етап нанесете и овлажняващ балсам за устни. Докато започнете да гримирате устните си, те вече ще са напълно овлажнени.

Ако е необходимо, на следващия етап използвайте специален серум или праймър за лице според вашия тип кожа: себум-регулиращ (ако кожата е мазна), на силиконова основа (за допълнителна издръжливост на грима), сияен (за придаване на ефект на „блестяща“ кожа).

След това нанесете фон дьо тен. За да не изглежда гримът ви тежък и кожата ви да се чувства комфортно под слоевете грим, нанесете много тънък слой от всеки продукт.

Грим, който състарява абсолютно всеки

Нанесете коректор под очите си и разнесете с пръсти.

На този етап можете да контурирате с продукти с кремообразна текстура. Нанесете светлия коректор под очите, по моста на носа, центъра на челото, трапчинката над брадичката, а тъмния коректор под скулите, покрай носа, върху слепоочията или други зони, които желаете. бих искал да коригирам.

Смесете краищата старателно с четка или гъба, така че да не останат видими ивици по лицето ви.

Попълнете веждите си със сенки за очи, червило за вежди или молив и нанесете грим за очите

Нанесете червило или нюанс върху устните си

Ако планирате да фокусирате грима си не върху очите, а върху устните си, променете реда на точки 3 и 4. След това, след като направите ярък грим за устни, можете да регулирате степента на яркост на грима на очите и веждите си, така че за да не получите прекалено ярък и екстравагантен грим.

Винаги започвайте с най-силните акценти в грима, било то очите, устните или веждите, и след това допълвайте с грим върху други области на лицето.

Използвайте голяма пухкава четка, за да разнесете пудрата върху лицето си, след това добавете руж и нанесете хайлайтър върху високите точки на лицето си.

Съвети за създаване на перфектен грим

За да очертаете долните си мигли, използвайте пластмасова лъжица за еднократна употреба. Поставете го под очите си и нанесете спирала върху миглите си: по този начин целият излишък ще остане върху лъжицата и няма да се отпечата под долните клепачи: няма да се налага да нанасяте отново коректор.

Ако искате ефектно да подчертаете очите си, но в същото време да направите грима си естествен, използвайте хайлайтър. Добавете малко продукт във вътрешните ъгли на очите, както и под веждата върху изпъкналата част, поставете „хайлайт“ в центъра на движещия се клепач.

Най-често момичетата рисуват очна линия на очите си, гледайки право напред. Професионалистите съветват да действате по различен начин: приближете се възможно най-близо до огледалото, повдигнете леко брадичката си - и в тази позиция започнете да нанасяте очна линия.

Тайните на перфектния грим на французойките

Искате ли сенките ви да изглеждат по-ярки в очите ви? Нанесете ги върху бяла „подложка“, като оцветите движещия се клепач с бял молив - изцяло или частично (ако не използвате сенки, а ярка очна линия).

Друг професионален трик ще ви помогне да направите вашите мигли визуално по-дълги. С помощта на извивачката опитайте техниката на „двойно извиване“: Първо стиснете извивката в самата основа на миглите си, като я държите перпендикулярно на земята. След това повторете.

През горещия сезон очната линия често се размазва. Най-добрият изход от тази ситуация е да използвате водоустойчиви продукти, но ако нямате под ръка, просто напудрете зоната под очите. Пудрата ще създаде своеобразна бариера, която ще ви помогне да запазите очната линия на първоначалното си място.

Ако не можете да нарисувате ясна очна линия върху клепача, преминете върху него със златен или сребрист молив с лек блясък (подобна очна линия ще свърши работа). Това ще помогне да се скрият несъвършенствата и неравностите, а също така ще омекоти малко външния вид.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как да останат зеленолистните зеленчуци в хладилника свежи за една седмица?

Какво ще се случи с тялото, ако ядете скара 4 дни подред?

Какво се случва, ако натъркате бананови кори по лицето си?

4 зодии, които са благословени с най-креативните умове

За да продължите напред: 4 начина да спрете да мислите за бившия

Само тези зодии знаят как да пазят тайна

10 работни метода да накарате котка и куче да пият вода, ако не искат

Какви са основните разлики между Северния и Южния полюс

Коя е най-малката държава в Африка

Кой е най-големият полуостров в света?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com