Как да се отървем от хлебарките завинаги?

7796
Как да се отървем от хлебарките завинаги?
Снимка: iStock

Хлебарките често предизвикват у нас чувство на паника и отвращение. И не напразно. Пренасят смъртоносни болести (туберкулоза, хепатит и др.), причиняват алергии, развалят торби с храна и прегризват жици. Хлебарките търсят топлина, вода и храна. Тези насекоми зависят от хората. Те се движат през тръби, улеи за боклук и стени на сгради, влизат в апартаменти и се установяват в тях, ако се чувстват удобно. Хлебарките обичат да ровят в кофата за боклук, да пият вода от спукан кран и да пълзят по маса, на която има оставени трохи или чиния с храна.

Как да се отървете от хлебарките с народни средства?

·  Борна киселина - Борната киселина парализира нервната система на хлебарката и причинява задушаване. Но за това насекомото трябва да изяде лекарството. Ще трябва да направите лакомство от борна киселина. Добавете 50 грама от продукта към един суров жълтък, поръсете малко със захар и навийте на топки. Хлебарката ще бъде изкушена от миризмата и ще изяде стръвта.

·  Домашен капан - Направете свой собствен капан за хлебарки. Ще имате нужда от:

- храна - мед, месо, всякаква сладост, парчета плодове и др.;

- слънчогледово олио;

- отрязана бутилка или буркан.

Ето как да изгоните хлебарките от дома си само за 1 ден

Намажете обилно вътрешните стени на капана със слънчогледово масло и поставете стръвта на дъното. Хлебарките ще бъдат изкушени от храна, но няма да могат да излязат. Капаните помагат само с малък брой насекоми. Методът ще бъде неефективен, ако хлебарките вече са снесли яйца.

-  Ароматерапия - Хлебарките мразят силните миризми и веднага бягат от стаята. Разстелете из цялата кухня сухи цветя (гераниум, лавандула), накапете повърхността с етерични масла или запалете ароматизираща лампа. Освен това насекомите не понасят острата миризма на амоняк. Залейте 1 чаена лъжичка на литър вода и с разтвора напръскайте всички первази, кухненски шкафове, вентилационни решетки, дограми. Повтаряйте процедурата няколко пъти седмично, докато хлебарките изчезнат напълно.

Ако видите ТОВА, то значи в дома си имате хлебарки

Как бързо да премахнете хлебарки у дома с професионални средства?

- Гел стръв - Професионален инсектициден гел със стимулант на апетита в състава си се справя добре с хлебарки. Една капка гел е достатъчна, за да може хлебарката да се отрови и да донесе отрова на своите роднини върху себе си. Прочетете внимателно инструкциите на опаковката. Най-често трябва да намажете гела върху врати, первази, кофи за боклук, кухненски шкафове и други любими места за подобен тип насекоми.

- Пудри - Инсектицидният прах се разпръсква на местата, където се натрупват хлебарките. Те го изяждат и умират. Но за да унищожите голяма популация от хлебарки, ще трябва да купите много прах и постоянно да го добавяте. Освен това паразитите могат да свикнат с отровата и ще трябва да потърсите прах с различен инсектицид.

-  Аерозоли - Модерните инсектицидни спрейове са с неутрална миризма и вършат добра работа срещу хлебарки. Просто трябва да напръскате продукта на местата, където се натрупват и да не избърсвате повърхността в продължение на две седмици. През това време отровата ще действа върху хлебарките.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 юни /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 16 юни /валутен калкулатор/

Как да премахнете миризмата от пералнята?

7 неща, които не трябва да се дават назаем дори на любими хора

Внимание, жени: Какво гледа мъжът, когато харесва някоя дама

Как да изгоним котките от двора

Веднага направете това, ако разлеете нещо върху лаптопа си

5 причини единият крак да е по-къс от другия

Този ежедневен продукт разрушава здравето повече и от цигарите

Вечерен виц: Иванчо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com