Как да се отървете от бръчките без скъпи процедури?

7185
Как да се отървете от бръчките без скъпи процедури?
Снимка: iStock/Guliver

Бръчките по челото са неизбежно явление, но малко хора го харесват. Страхотната новина е, че има много методи за справяне с тях.

Бръчките по челото са неизбежно явление с остаряването на кожата. При някои се появяват по-рано, при други малко по-късно, ако са придружени от „утежняващи“ фактори като стрес, прекомерен тен, активни изражения на лицето, неправилна стойка и дори специална прибрана форма на веждите. Има редица методи, които помагат да се отървете от тях.

8 начина за премахване на бръчки по челото

Самостоятелен масаж

Самомасажът може да се счита за един от доказаните начини да се отървете от бръчките . Отпуска мускулите на челото, които са пренапрегнати заради неправилна стойка, зрително напрежение, стрес, постоянен контрол и свръхотговорността, с която много хора са свикнали. Масажът стимулира кръвообращението в областта на челото, премахва отока, помага за изглаждане на бръчките.

Как да направите самомасаж на челото:

1.       Началната позиция е произволна - седнала или изправена, гърбът трябва да е прав, главата вдигната нагоре, раменете надолу.

2.       Поставете пръстите на двете си ръце на челото (над линията на веждите).

3.       Използвайте нежни, спираловидни движения, за да активирате тъканта. Фокусирайте се не върху кожата, а върху мускулния слой. Преминете от линията на веждите към линията на косата.

4.       Налягането трябва да е балансирано. Няма място за болка - ако се появи, това означава, че натискате прекалено силно.

5.       Продължете да масажирате челото си за 3-5 минути.

Самомасажът може да се прави сутрин и вечер. В никакъв случай не масажирайте върху суха кожа, тъй като това ще предизвика дразнене. За засилване на ефекта се препоръчва използването на натурални масла или крем против стареене. Те ще ви помогнат да направите кожата по-еластична и стегната. И след няколко седмици, с редовна ежедневна практика, приятните промени ще станат забележими.

Как да разпознаем характера и съдбата на човека по бръчките на лицето?

Народни средства

1.       Домашна маска на базата на яйца и лимонов сок. Тази рецепта за красота има правилната формула за борба с възрастовите промени и предпазва от образуването на бръчки по челото. Смесете разбитото яйце и 1 супена лъжица лимонов сок. Нанесете сместа върху чистите зони на лицето, особено челото, и оставете, докато изсъхне напълно. Почистете кожата си с топла вода.

2.       Розово масло. Благодарение на плътната си и подхранваща текстура, този продукт идеално овлажнява кожата и активира обновяването на кожните клетки. Втрийте внимателно няколко капки масло в челото си, като го масажирате за няколко минути. Това ще помогне за увеличаване на кръвообращението и намаляване на грапавостта на кожата.

3.       Скраб-маска от овес и мед. Овесът се счита за естествено средство за почистване на кожата, неговите уникални свойства ще помогнат да се отървете от мъртвите клетки и да активирате процеса на обновяване. Нужни са една супена лъжица овесени ядки и една супена лъжица мед, след това нанесете тази паста върху челото си и оставете за 15-20 минути. Изплакнете с топла вода с масажни движения.

Също така е важно да се грижите правилно за кожата си. Редовното почистване, овлажняване и използване на слънцезащита ще помогне за подобряване на цялостния тонус на кожата и намаляване на дълбочината на бръчките.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как трябва да се варят великденските яйца?

Как се нарича страхът от високо?

Как да си направим тинктура от глухарче?

Как най-лесно се свалят стари тапети?

Как се пише: усъвършенствам, усъваршенствам или осъвършенствам?

Изпратена по погрешка: Котка пропътува хиляди километри с куриерска фирма (СНИМКА)

Кулинарна Арена - ексклузивна галавечеря и цирков спектакъл

Колко чаши кафе трябва да пием на ден, за да сме здрави?

Имайте едно наум: Тези храни могат да съдържат нитрати

Боядисване на великденските яйца: Природни рецепти от миналото

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как трябва да се варят великденските яйца?
Как трябва да се варят великденските яйца?

Голямо е разочарованието, ако варим яйца за Великден и установим, че са се напукали. Тук ще предложим няколко съвета как да запазим здрави яйцата,...