Как да се пречистим след НЕЗДРАВОСЛОВНА консумация на храни

4175
Как да се пречистим след НЕЗДРАВОСЛОВНА консумация на храни
Снимка: https://pixabay.com

Нездравословните храни, към които често посягаме, тъй като изкушенията покрай нас не са никак малко, са богати на рафинирани захари, сол, захар, рафинирани вредни мазнини  и т.н. И в даден момент те се натрупват в големи количества в тялото ни, забелязваме покачване на теглото, подуване и т.н. Тук идва и моментът за пречистване. А с кои храни е най-добре да практикуваме детокса – прочетете в следващите редове:

Храни с високо съдържание на калий

Голяма част от вредните и бързите храни, които консумираме – тестени и захарни изделия, бургери и пици, пакетирани продукти т .н. съдържат в състава си голямо количество натрий. Въглехидратите от тези продукти са виновници за задържането на течности и това е причината да се чувстваме издути след консумацията им. 
Споменахме за натрия, който има опасност да повиши нивата на кръвно налягане и да увеличи рика от проблеми със сърдечно-съдовата система, а калият се включва, за да балансира нивата му в организма ни и по този начин да изключи гореспоменатите рискове.

Как да премахнем тежките метали от организма си

Всички знаем, че сме заобиколени от всякакви химикали и тежки метали, които сериозно могат да вредят на организма ни. Няма как да избег...

Лимонова вода

Когато доставяме на организма си необходимото количество вода на ден – около 2 литра, ние му спомагаме за по-бързото елиминиране на токсините и вредните вещества, натрупали се в тялото. По този начин облекчаваме и работата на бъбреците и храносмилателната система, а като добавим и един добър детоксикатор като например лимона или лайма, резултатите са още по-добри.

Зелен чай

Зеленият чай е една от най-известните напитки за детокс на тялото. И това не е без причина, има редица благоприятни свойства за организма ни – детоксикира го, забързва метаболизма, понижава нивата на лошия холестерол в кръвта.

Това са ПЛОДОВЕТЕ, които детоксикират тялото ни след празниците

По време на празниците всеки от нас се отпуска малко или много и си позволява по-обилно хранене. Но това определено се отразява на тегл...

Кисело мляко

Ако в менюто си включваме предимно нездравословни храни, то не си набавяме необходимите за правилните функции на организма витамини, минерали, протеини и т.н. Тях можем да си набавим от пресните храни, плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни, а също и от киселото мляко. От него извличаме за организма си лактобацили, които поддържат добрия имунитет, а и имат много ползи за чревната функция. Трябва да споменем обаче че говорим само за чисто, натурално кисело мляко, без подсладители или различни плодови вкусове. Добре е и да не е с най-високата масленост, а към него може да добавите и различни семена.

Джинджифил

Джинджифилът е една суперхрана, която има различни ползи за нашето тяло – подобрява функциите на храносмилателната система, черния дроб, укрепва имунитета и забързва метаболизма. Освен всичко това, при редовна консумация влияе благоприятнои върху здравето на сърцето, балансира нивата на холестерола, помага за изхвърляне на излишните течности от тялото и е добър детоксикатор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com