Как да се разделим безболезнено с почивката

8014
Как да се разделим безболезнено с почивката

За да улеснят прехода от мини ваканцията към офиса, специалистите дадоха няколко съвета, обобщи БГНЕС.

Най-трудна е адаптацията към ранното ставане. За да избегнете главоболие и сънливост, трябва в продължение на поне четири дни да си лягате с един час по-рано. Постепенно намалявайте времето, докато организмът ви свикне и се приближи към обичайния график.

Все повече хора работят на Коледа

Броят на хората, които работят на Коледа се е увеличил със 78% през последните осем години, показва ново проучване, цитирано от БГНЕС. ...

Не се преработвайте на първия ден. Дайте време на мозъка ви да се върне от леглото и мързелуването и да се пренастрои на вълна "работа". След това започнете да увеличавате натоварването. На всеки работен час правете по десет минутки почивка. Ако е възможно, тръгвайте си по-рано.

По-лесно ще преживеете завръщането в офиса, ако създаде празнична атмосфера и там. Засипете колегите си с добро настроение и продължете заедно празниците на работа. Например горещият чай сутрин ще стопли сърцата на всички, напомняйки им за приятните дни на отдих. Разглеждайте снимки, разказвайте си за преживяванията, които сте имали по време на почивката. След първия работен ден излезте с приятели, отидете на ресторант или кино. Заменете домакинската работа с посещение в салон за красота.

Всички тези съвети могат да ви помогнат да се разделите по-безболезнено с почивката, но не забравяйте, че най-важното е любовта към работата. И към шефа, защото в противен случай има опасност да излезете в по-дълга почивка.

Редактор: Надежда Иванова

Работа на Коледа и Нова година - и такова чудо има

Работата няма край - това го знаят всички, на които им се налага да работят по Коледа и Нова година. Разбира се, има и такива индивиди,...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com