Как да се справим с чупливите нокти

6990
Как да се справим с чупливите нокти
Снимка: iStock/Guliver

Чупливите нокти са проблем, който засяга много хора. Ако и вие сте един от тях – ноктите ви са чупливи, меки и най-вече често се чупят, това означава, че вероятно спазвате неправилна диета или ноктите ви са били повлияни от вредни външни фактори. Така че, разберете какви са другите причини за чупливи нокти и научете как да се справите с тях.

Чупливите нокти  са проблем, с който много от нас се борят. Как да се справим с него и какви са причините? Виж това!

За здрава коса и нокти яжте тези храни

Листни зеленчуци Ако искате да бъде неотразима, приемайте повече зелена храна. И по-точно тъмно зелени листни зеленчуци като къдр...

Причините за чупливи нокти

Чупещите се нокти представляват счупена плоча, която покрива пръстите на ръцете и краката. Кератинът играе важна роля в състава на ноктите. За да расте правилно нокътя и да не се чупи, не трябва да стигаме до неговия дефицит (ако това се случи, можем да го допълним с препарати с хидролизиран кератин). Освен това външният вид на нокътната плочка доказва дали тялото ни функционира правилно.

Ето защо не бива да пренебрегвате никакви признаци, свързани с лошото му състояние. Причините за чупливи нокти могат да включват и неадекватна диета - нокътната плочка се счупва поради дефицит на:  силиций , цинк , калий , калций , желязо , витамин B , витамин F и магнезий .

Честите причини за счупване на ноктите включват лоша грижа за ръцете (или липса на такава), както и дълго накисване на ръцете във вода, излагане на твърде ниска или твърде висока температура, влага и неподходящо почистване на лака за нокти (с ацетон).

Домашни средства за чупливи нокти

Вижте как се променят ноктите ви, когато ги намажете с паста за зъби!

Всички дами искат ноктите им да бъдат прилежни, гладки и добре изглеждащи, но не винаги имат време за маникюрист, а не можем да скрием,...

1. Рициново масло

Един от начините за домашно лечение за предотвратяване на счупване на ноктите е използването на рициново масло . То е лек не само за коса, но и за увредени нокти. Рициновото масло трябва да се втрива в нокътната плочка и кожичките около ноктите два пъти на ден.

2. Вана със зехтин

Други домашни средства за предотвратяване на счупване на ноктите включват потапянето им в зехтин с малко лимон. Как да го приготвите? Добавете малко лимонов сок към загрятия зехтин. След това накиснете ръцете си за няколко минути. Подсушете и ги намажете с крем. Благодарение на това лечение ноктите ни ще бъдат укрепени.

3. Ябълков оцет

Ето как можете да имате красиви и здрави нокти

Хубавите нокти са естествените, здрави нокти. Не е нужно да са покрити с цветен лак, за да направят впечатление – точно обратното...

Друг начин за справяне с чупливи нокти е ябълковият оцет, който е богат на съставки като: калций, желязо, калий и магнезий . По време на лечението с ябълков оцет трябва да смесите равни количества оцет и вода. С така приготвена смес напоените нокти ще бъдат по-здрави. Освен че укрепва нокътната плочка, ябълковият оцет се бори и с инфекциите и всякакви инфекции на ноктите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Черният шоколад преди лягане не вреди на нощния сън

Ябълка през нощта: добре или зле?

„Лазаре, стани“ – какво се случва с Лазар след възкресяването му?

Как да излезем от Великия пост, без да навредим на здравето си: 10 правила

Какво се прави в църквата на Цветница?

Дерматолог разкри дали трябва ли да измиваме косата си два пъти с шампоан

Топ 5 на най-полезните плодове през пролетта (СНИМКИ)

Спрете стареенето: 5 съвета за грижа за косата, които ще ви подмладят с няколко години

Тази притча ще преобърне живота ви

Стихотворение за 26 април 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com