Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да се справим с мъката от любовна раздяла?

30 декември 2021, 15:40 часа

Ако скоро сте прекарали любовна раздяла е много вероятно да страдате. И това е напълно нормално. В тази статия ще видим как да се преборим с последиците на любовната раздяла и какво можем да направим по въпроса. Надяваме се, че идеите, които ще дадем ще ви накарат да се почувствате по-добре. 

Не правете прибързани неща

Първата ви реакция, особено ако сте наранени, ще бъде да направите нещо емоционално. Да изхвърлите всички подаръци, да пратите обратно всички снимки или нещо друго подобно, което ви се вижда доста радикално. И доста подходящо в дадения момент. НЕ ГО ПРАВЕТЕ! Знаем, че сте ядосани и разочаровани, но насочете гнева или разочарованието си другаде. Бийте боксова круша, крещете в планината, изплачете си очите. Пиенето също не е решение. Избягвайте чашката. Тя не крие спасение, а е път към беда и други тревоги. 

Опитайте да се разсеете

Най-добрият начин да не се фокусирате върху тъгата си (поне докато не станете готови да се борите с нея) е да се разсеете. Работете усилено, излизайте с приятели, рисувайте, четете. Всичко, което би отвлякло вашето внимание от темата. Времето лекува всичко и ще видите как след като потушите първата вълна от разочарование, ще мислите по-рационално и ще се чувствате малко по-добре. 

Споделете мъката си с приятели

Едно от едно от най-добрите неща, които може да направите е да споделите. И това е напълно нормално. Говорете със своите близки хора за това как се чувствате. Дори да не могат да ви дадат адекватен съвет, това, което ще се случи е да се почувствате облекчени, че сте споделили. 

След известен период на тъга и самосъжаление ще установите, че сте готови да продължите напред. И тогава ще намерите човек, който наистина ви заслужава и може да ви донесе щастие. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес