Как да се справим с протритите дънки в областта между краката?

10491
Как да се справим с протритите дънки в областта между краката?
Снимка: iStock

Дънките са удобен вариант за ежедневието ни, перфектно съчетани с различни видове обувки, пуловери, тениски, пуловери.

Дънките се протриват между краката - как да решим проблема?

Има ли разлика между мъжки и дамски дънки?

Няма по-универсално облекло от дънките. След като завладя целия свят със своята практичност и удобство, това облекло стана най-популярн...

Какво да направите в ситуация, когато се появят накъсвания по дънките между краката? По форуми в мрежата потребителите споделят своя опит и предполагат, че дънките по-често се търкат между краката при хора с наднормено тегло, също и поради нискокачествен, евтин дънков материал.

В тази статия ще се опитаме да разберем защо дънките се трият между краката и какви са вариантите за предотвратяване или отстраняване на проблема.

Искате ли да запазите целостта на любимите си дънки възможно най-дълго? По-долу са дадени 7 полезни съвета, които ще ви помогнат да забавите протриването им.

Съвет номер 1. След закупуване на нов чифт, внимателно наблюдавайте състоянието на тъканта в проблемната зона. Ако дънковият материал е тънък е на път да се скъса? След това ги занесете в шивашко ателие, без да чакате да се появят дупки. Ако имате опит в това, коригирайте ги със собствените си ръце, у дома.

Съвет №2 Не забравяйте, че любимите ви дънки се нуждаят от добра грижа. Опитайте се да не ги подлагате на често пране. Въпреки високата плътност, дънковият материал е деликатен, затова го перете на ръка, без добавяне на изплаквания, омекотители и средства за отстраняване на петна. Ако по дънките се появят петна, отстранете ги със сапун за пране. Преди ръчно пране, обърнете дънковите панталони наопаки и закопчайте всички копчета.

Перете дънките, но само веднъж месечно

Всеки от нас има поне един брой в гардероба, те са абсолютно любима дреха: дънките. Ако имаме такъв, който седи и ни подхожда, ние го н...

Съвет номер 3. Ако имате заседнала работа, опитайте се да контролирате движенията на тялото си през целия ден. За да носите любимите си дънкови панталони по-дълго, опитайте се да ставате по малко, преди да смените позицията си на работния стол. Тогава интензивността на триенето няма да бъде толкова голяма.

Съвет №4: Когато купувате нови дънки, изберете правилния размер за вас. Уверете се, че панталоните не са много тесни. Най-добрият вариант е, когато дънковите панталони са с размер по-голям от вашия.

Съвет № 5: Ако имат нормално прилепване, появата на накъсвания и дупки между краката е по-рядко срещана. Когато дънковите панталони са добре прибрани и седят здраво по талията, няма да има гънки в плата в областта на чатала. Съответно няма да има дупки и протрити ивици. Ето защо при избора на нов чифт дънки, залагайте на модели с висока талия. Разбира се, в гардероба ви може да се появят дънкови панталони с ниска талия. Но не ги превръщайте в ежедневни.

Съвет № 6. Предпочитате ли да носите дънки всеки ден? В този случай попълнете гардероба си с няколко чифта и ги сменяйте поне през ден. Например, много хора предпочитат да си купят 2 чифта дънки за ежедневно носене и 1 чифт за излизане или почивка. Този подход ще ви позволи да избегнете проблемите с триенето в областта на чатала.

Съвет номер 7. Ако имате излишни килограми – трябва да положите усилия да се отървете от тях. Това ще ви помогне да поддържате здравето си в баланс и да предпазите новите си дънки от преждевременно износване.

Фаталните грешки, които допускаме, когато си перем дънките

Научете най-често срещаните грешки, които мнозина правят, докато перат дънките си. Следвайте тези съвети, за да може вашите дънки да за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Лесно боядисване на яйца със салфетки - всеки може да го направи

За какво да внимаваме при варенето на яйца за боядисване

По какво може да се познае прясното агнешко месо

Как се пише: усъвършенстване, усъваршенстване или осъвършенстване?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как и кога да почистваме преди Великден?
Как и кога да почистваме преди Великден?

През Страстната седмица, последната седмица преди Великден, четвъртъкът се нарича четвъртък на почистването. Тази година той се пада на 2 май....