Как да си направим крем от охлюви против бръчки?

10260
Как да си направим крем от охлюви против бръчки?
Снимка: iStock

Козметичната индустрия твърди, че кремът от охлюви е изключително ефективно средство за заглаждане на кожата, премахване на белези, избелване на петна и борба против фините линии и дълбоките бръчки. За производството на козметични продукти от този тип се използва слузта на охлювите, а не самите те, което прави възможно да се насладите на ефекта им, създавайки продукт сами, ако знаете как да си направим крем от охлюви.

Как стават известни чудодейните свойства на крема от охлюви?

Разпространено е мнението, че откритието за чудодейното въздействие на слузта от охлюви върху кожата е направено случайно. Във ферма за охлюви, отглеждани за храна, са установили, че работниците, имащи ежедневен контакт със слузта им, забелязват значително подобрение на кожата си и бързо заздравяване на рани и избледняване на белези. Последвали проучвания и експерименти, които доказали, че слузта от охлюви наистина въздейства върху цялостното състояние на кожата и се справя ефективно с редица кожни проблеми.

Маските за лице и как да се възползвате максимално от тях

Защо е полезна за кожата слузта от охлюви?

В слузта се съдържат най-важните съставки за здрава и красива кожа. Слузта от охлюви е сред най-ефективните средства за регенерацията на кожата, което кара много хора да търсят информация как да си направим крем от охлюви. Множество съставки, които са силно ефективни за изглаждане на бръчки, които се съдържат в кремовете против бръчки, но са изкуствени, намираме и в слузта от охлюви в естествен вид. Най-полезните съставки в слузта, които ни карат да търсим информация как да си направим крем от охлюви, са:

  • колаген и еластин, които поддържат еластичността на кожата, обема и плътността ѝ, предпазват от бръчки и заглаждат вече образували се,
  • протеини за подхранване,
  • алантоин, който се грижи кожата да е успокоена и ускорява регенерацията,
  • гликолова киселина, която ексфолира кожата и премахва ефективно петна и кожни несъвършенства като белези.

Следва да имате предвид, че за да е високоефективен, кремът от охлюви следва да съдържа висок процент слуз. Високият процент обаче означава и много висока цена. Това прави удачно да потърсим информация как да си направим крем от охлюви, за да спестим излишни харчове и да имаме продукт, наистина съдържащ висок процент слуз с висока ефективност.

Вълшебни средства за лице, които пазите в хладилника си

Как да си направим крем от охлюви сами?

При приготвянето следва да знаете някои общи правила за домашното забъркване на козметика, както и да имате рецепта под ръка. Сред важните правила за забъркване на крем у дома са:

  • не бъркайте с метални прибори, за да не окислите крема и да не намалите свойствата и ефективността му
  • не съхранявайте повече от месец, тъй като в продукта ви няма консерванти и животът му е кратък, поради което не забърквайте голямо количество, за да не изхвърляте продукти
  • съхранявайте в хладилник в бурканче с капак, направено от стъкло или порцелан
  • направете тест за чувствителност и алергия върху ръката си и изчакайте поне 24 след нанасянето на крема там, преди да го приложите върху кожата на лицето си

За да приготвите крем, ще ви е нужна слуз от охлюви. Ако си мислите, че може просто да съберете градински и да вземете слузта, която се образува при пълзенето им, грешите. Няма как да я преработите. Вариант е да закупите готова слуз, която най-често се продава на прах и да я добавите към любимата си рецепта за домашен крем за лице, която вече сте изпробвали и която задоволява нуждите на кожата ви. Така ще се насладите на ползите от слузта на охлювите, когато търсите информация как да си направим крем от охлюви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Колко села има на дъното на язовир Огоста?

Естествена защита: Как да използвате кокосово масло върху растенията?

Перфектните палачинки: 10 трика, които е важно да знаете

Как се пише: абитурентски, абитуриентски или абитюрентски?

Кой брат на Иван Вазов загива по погрешка?

Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.
Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Днес - 19 март, 2024 г, имен ден празнуват Дария, Найден, Дарина, Дарин. Честит имен ден! Името Дария е женската форма на името на персийския цар...