Как да свалим температурата без хапчета

5281
Как да свалим температурата без хапчета
Снимка: iStock

При настинка и грип един от най-често срещани симптоми е високата температура. Макар че може да се появи и самостоятелна поради някаква причина, тя често е последствие от вирус. Мнозина прибягват до хапчета за свалянето ѝ, които не винаги са добра идея, особено ако приемате и други лекарства. За щастие някои се сещат и за добрите стари народни лекове за сваляне на високата температура.

Вижте някои от тях – може би има такива, за които не сте и предполагали:

Напитката, която гастроентеролозите пият всеки ден

Въпреки че консумацията на вода се счита за един от най-добрите начини за предотвратяване на дехидратация и поддържане на цялостното зд...

Белтък – разделете белтъци от жълтъци на 2-3 яйца. Разбийте белтъци леко, колкото да се получи консистенция на гел. Потопете памучни кърпи и увийте стъпалата с тях. Сложете и чорапи. Когато кърпите вече са сухи, сменете с нови компреси. Правете това около половин час. Температурата трябва да започне да пада и да се нормализира.

Картофи – един от най-често използваните методи за сваляне на температурата. Обелете суров картоф, нарежете го на филийки и оставете в купа с вода за десет минути. Поставете резените върху челото, отгоре сложете кърпа. След 20 минути сменете резените с нови. Те трябва да свалят температурата.

Лук – разрежете на резени лук, сложете ви на стъпалата и прикрепете с бинт. Обуйте чорапи и оставете лука върху краката за около половин час. Температурата трябва да спадне.

Лимон – действа на принципа на лука. Нарежете един лимон на резени и поставете върху стъпалата. Увийте с бинт и сложете чорапи.

Подсили имунитета си с чай от маслинови листа

Имунитетът трябва да се подсилва целогодишно, не само през зимния сезон, когато вирусите върлуват. Обикновено хората се чудят какви лек...

Лед – сигурно сте виждали как хората си свалят температурата с него по филмите. Вземете няколко бучки лед, натрошете ги и ги сложете в торба от водоустойчив материал. Торбичките поставете под мишниците за няколко минути или под коленете.

Джинджифил – ще ви трябва малко пресен джинджифил, който трябва да настържете. Сложете го чаша в топла вода, може да добавите и лъжичка мед. След като изстине и стане поносима, изпийте водата. Може да пиете чудотворната напитка до 3-4 пъти дневно. Ще се почувствате много по-добре и ще преборите настинката.

Чай – чайовете са неизменен съюзник в борбата с грипа. Най-полезните билки в тази ситуация за бъзът и белият равнец. Направете си чай от тези билки и пийте няколко пъти дневно. Това ще насърчи потенето на тялото, а оттам ще свали и високата температура.

Лют червен пипер – той също ще помогне за потенето и ще отпуши запушения нос за секунди. Добавете го към ястието си и хапнете. Скоро ще почувствате ефекта от консумацията му.

Невероятните ползи на чая от магданоз

Магданозът е полезна подправка, с която сме свикнали да овкусяваме салати, предястия и основни ястия. Обикновено винаги присъства у дом...

Синапено семе – напълнете чаша с топла вода и сипете вътре 1 ч.л. синапено семе. Оставете за пет минути, прецедете, за да махнете семенцата и изпийте водата. Ефективен лек срещу високата температура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Перфектните палачинки: 10 трика, които е важно да знаете

Как се пише: абитурентски, абитуриентски или абитюрентски?

Кой брат на Иван Вазов загива по погрешка?

Лоша поличба: 7 неща, които не трябва да държите у дома

Убийци на бодрост: 8 храни, които ви правят уморени и сънливи

Тези зодии НЕ понасят да са в светлината на прожекторите

Късметът е по петите ви, ако номерът на вашия апартамент съдържа тези числа

Яжте това преди полет

Искам го и ще го получа! 4 зодии, които не могат да губят

Истински принц: 10 неща, които само един любящ мъж ще направи за вас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...