Как да уголемим устните без филъри?

1115
Как да уголемим устните без филъри?
Снимка: iStock

Плътните и сочни устни са мечта за всяка жена. Те обаче са природна даденост за малка част от нежния пол. Какво да правят тези, които не са сред щастливците? Най-близка е идеята да се проправи този пропуск на природата по изкуствен начин. Това ще рече да се уголемят устните с някакви действия. Оперативният начин е най-сигурен и с най-видими резултати, но по различни съображения много дами предпочитат по-щадящи практики. Ето няколко възможности.

1.    Редовно ексфолиране - ексфолирането на кожата е необходимо, за да се премахнат мъртвите клетки и да се стимулира тялото да произведе нови такива на тяхно място. Обикновено на ексфолиране подлагаме кожата на лицето, но това може да се направи и с устните. С този метод ще се промени както текстурата, така и плътността им и те ще изглеждат по-сочни и с наситен цвят.

Отново сухи и люпещи се устни? Направете си ТОВА

2.    Люти чушки - тази идея е малко екзотична, но лютивината затопля кожата. Тя стимулира кръвообращението, от което устните стават по-изпъкнали и се изпълват с обем. Един от начините е да се втрива редовно лют пипер в устните, след което те да се изплакнат. Може да се ползва и прясна люта чушка. Ако разбира се лютивината е търпимо усещане за дамата, което не създава физически дискомфорт.

3.    Използване на по-светли тонове червило - червилото с тъмен тон намалява визуално дебелината на устните. За да бъдат те подчертани и  да изглеждат по-обемни е добре да се уголемят визуално чрез червило в телесен цвят и повече гланц.

4.    Използване на балсам с хиалуронова киселина - те са алтернатива на филърите, защото се нанасят само външно. Те уплътняват и освежават текстурата на устните. Препоръчва се използването на балсами и серуми с хиалуронова киселина.

8 съвета за меки устни през зимата

5.    Четкане на устните - четкането на устните с четка също ги уголемява визуално. Трябва само да се внимава и да не се търка силно, за да не се разрани нежната кожа. По този начин се стимулира кръвообращението, подобрява се структурата на кожата и тя изглежда по-обемна.

6.    Добавяне на канела към гланца - знаем, че канелата е пикантна подправка, провокираща кръвообращението. Устните придобиват по-свеж и плътен вид.

7.    Използване на играта на сенки и цветове - класика в гримирането е използването на играта с нюанси и сенки на цветовете. С по-тъмен молив или червило по контура на устните, те се подчертават и видимо изглеждат по-големи. Във вътрешната част се полага светъл цвят червило и повече гланц. В резултат устните сякаш сами са станали по-плътни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com