Как да „УМНОЖИМ ПО НУЛА“ отровните хора между нас

1971
Как да „УМНОЖИМ ПО НУЛА“ отровните хора между нас
Снимка: iStock

Светът е пълен с най-различни хора и често около нас има от всички – и добри, и лоши, и мили, и не чак толкова добронамерени. Ако около вас има някой, който не ви допада, изпива енергията ви и ви носи негативни емоции, трябва да се предпазите от него. Ето няколко начина за това.

Запазете мълчание – известно време. Не отговаряйте веднага на изпратеното съобщение или на зададения въпрос. Изчакайте и обмислете добре думите, които ще кажете.

Определете време – ако ви предстои среща с токсичен човек, предупредете го за времето, което можете да му отделите. Задайте го точно, измисляйки причина, поради която след това трябва да си вървите. Така ще покажете благоприличие и ще се измъкнете по-бързо и лесно.

Ограничете известията – от тези хора в социалните си мрежи, както и обажданията от тях. Може просто да ги блокирате или изтриете, за да не виждате техните профили и да се ядосвате. Така ще се отървете от всяко напомняне за тях.

Не създавайте огледален образ – ако токсичният човек ви залива с информация или просто не спира да говори, не ставайте като него. Така ще загубите равновесие, а това е последното, което желаете.

Превърнете се в слушател – когато просто слушате, трудно ще се поддадете на манипулация. Освен това ще избегнете проблемите, в които човекът иска да ви въвлече. Слушайте или поне се правете, че слушате, но без да изживявате негативните емоции, които получавате отсреща.

Приемете, че те няма да се променят – хората се променят трудно и рядко, те сами трябва да решат да го направят, а това не се случва често. Ако около вас има отровен човек, по-добре бягайте далеч, защото той няма да се промени.

Използвайте дихателни техники – когато този човек ви ядоса или нагруби, не отвръщайте, а просто дишайте, за да се успокоите. Така ще си възвърнете баланса и контрола върху самия себе си. Не участвайте в неговата игра.

Игнорирайте – ако човекът срещу вас има високо его, не спира да говори за себе си или просто не ви е приятен, игнорирайте го, за да спре. Няма нужда да го нагрубявате и да падате на неговото ниво, просто не му обръщайте внимание.

Вие не отговаряте за чуждия живот – в никакъв случай не се съгласявайте да поемете отговорност за нечии действия или грешки. Всеки сам е отговорен за постъпките си. Не позволявайте на никого да ви вмени чувство на вина.

Съгласете се, а после направете това, което сте си наумили – най-лесния начин да скъсите неприятен разговор и да се отървете от неприятен човек.

Доверете се на интуицията си – може би  усещате, че някой е токсичен, макар че той все още не се е проявил като такъв. Не подценявайте интуицията си и бъдете внимателни около този човек.

Запазете нещичко и за себе си – не разкривайте напълно същността си, страховете и вълненията си пред човек, който не познавате добре. Той може да използва слабостите ви срещу вас, така че ги запазете за себе си.

Бъдете неутрални – нито отричайте, нито се съгласявайте с дадената ситуация. Бъдете неутрални, така най-лесно ще се измъкнете от неловка ситуация.

Защитете се – отровните хора се стремят да откраднат чуждото щастие, затова защитете своето. Не приемайте негативни думи и действия на човека отсреща, мислете позитивно. Не споделяйте щастието си, дръжте го в сърцето си. Не се поддавайте на провокации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си

Как да не се ядосваме, ако ни обидят?

Най-красивите места в Испания

Колега или колежка – кое е правилното?

Кога започват да излизат кърлежите

Митовете за кърлежите: Могат ли да скачат или да летят?

Яденето на твърде много захар причинява ли диабет?

Как да варим картофите, така че винаги да стават меки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com