Как да успокоим бебе – стар бабин трик

8633
Как да успокоим бебе – стар бабин трик
Снимка: iStock/Guliver

Плачът на бебето, макар да е крайно неприятен за родителите,  е начинът, по който то общува и изразява себе си. Плачът е полезен – този при първата глътка въздух е от жизненоважно значение, вероятно сте чували, че бебето трябва да изплаче, щом се роди, плачът помага за развитието на дробчетата на детето, помага и на родителите да открият, че нещо не е наред – има нужда от смяна на пелената, бебчо страда от колики, гладен е, опитва се да привлече вниманието на мама или нещо друго.

Ако обаче плачът е безпричинен, случва се системно, постоянно и нищо, което правите, не може да го успокои, се обзалагаме, че съветите по темата как да успокоим бебе са на дневен ред и от първостепенна важност за вас. Може да разчитате на тайните трикове, споделени от приятелки, на науката, или на бабините методи. Всеки един от тях има своите предимства и ако съумеете да ги съчетаете и да работят максимално ефективно за вас, то безпричинният среднощен плач на бебето ви може да остане в миналото.

Как да успокоим бебе според науката?

Този трик се основава не на догадки и предположения, а на научни факти и данни, като методът е ефективен не само при човешките бебета. Използва малък трик, наречен „транспортна реакция“. Насърчава съня и помага за успокояване и заспиване. Изследване сочи, че ще съумеете да преспите бебето по-лесно и да го успокоите, ако следвате тази схема – ходене – сядане – сън. Ако бебето е неспокойно, плаче и не можете да го преспите, учените съветват да го вземете на ръце и да походите из стаята, докато сте го гушнали, за около 5 минути, след което да поседите още толкова с него на ръце в седнало положение и едва тогава да го сложите да спи. Изпробвайте този метод, нищо не губите и е напълно безопасен.

Учените откриват най-добрия начин за успокояване на ПЛАЧЕЩО БЕБЕ

Как да успокоим бебе според старите бабини трикове?

Макар някои съвременни майки да се усмихват недоверчиво на триковете на своите баби и да намират съветите им за остарели, възрастните хора са цяла енциклопедия по темата, притежават огромен опит – все пак са отгледали много деца, внуци, а понякога и правнуци, добре знаят как да успокоим бебе за минута. Бабите често са толкова свързани с внуците, че спокойно могат да заместят майките в преспиването на детето. Бабините трикове са различни в различните страни, но винаги са свързани с грижа, обич и внимание към малкия човек.

В България бабите посочват като отговор на въпроса как да успокоим бебе следното: „Разбирайки защо плаче детето“. Ако е гладно, колкото и да го гушкате, няма да го преспите. Именно разбирането на малкото човече и топлата връзка с него е онова, което прави бабите у нас такива магьосници в успокояване на бебчето.

Защо бебето плаче след баня?

Те следят за колики или други болежки и умело прилагат бабини трикове за облекчаване. Българските баби от векове знаят, че бебето се успокоява от звуци – пеене, бял шум, издаване на звук ш-ш-ш, тиктакане на часовник, сърцебиене, поради което инстинктивно поставят бебето на гърдите си, за да го приспят.

Българските баби също традиционно са повивали плътно бебетата в пелени, като целта на това е именно успокояване. Повиването наподобява меката прегръдка на утробата. Какво прави бабата на вашето бебе, за да го успокои?

Някои трикове на бабите по света

Пакистанските баби също имат свои трикове и съвети, най-важният от които е да изведете бебето от стаята, тоест да смените обстановката, за да отвлечете вниманието му.

Английските баби потупват малкото човече по гърба, за да спре да плаче.

В Чили бабите стоят далеч от детето, ако са тъжни или напрегнати, тъй като вярват, че ако гушкат бебето в подобен лош за тях момент, ще му предадат от отрицателната си енергия и то ще плаче повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Топ 4 на най-грубите женски зодии

Топ 5 на зодиите, които лъжат най-много

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Да си нямате работа с тях: Топ 5 на най-проблемните зодии

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 април /валутен калкулатор/

Родени с късмет: На тези зодии всичко им се случва с лекота

Какво е истинското име на Марк Твен

Научете най-щастливия ден за всяка зодия от седмицата, 29 април - 5 май

Извън Атина: Кой е най-големият град в Гърция

Къде се намира най-високият водопад в Европа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com