Как да успокоим кожата след кола маска

6813
Как да успокоим кожата след кола маска
Снимка: iStock/Guliver

Гладката и добре поддържана кожа е характерна черта на жената, която се грижи за себе си. Не само през лятото, когато имаме непокрито тяло много по-често, отколкото през зимата, искаме да се радваме на обезкосмена кожа. Има много методи за обезкосмяване, но нито един от тях не е безупречен и всеки от тях ще доведе до дразнене, а оттам и дискомфорт. Въпреки това, той може да бъде намален с подходяща грижа за кожата след епилация. Открийте няколко начина да раздразните кожата след използване на кола маска!

Преди кола маска - подгответе кожата си

Начинът, по който е подготвена кожата преди процедурата, също влияе върху степента на кожно дразнене след обезкосмяване. В случай, че си правите кола маска у дома, добре е да го направите върху мека и топла кожа, която не е покрита с кремове или лосиони. Използвайте подходящ, успокояващ крем веднага след обезкосмяването

Странната история на женското обезкосмяване

Някои източници казват, че концепцията за кола-маска като синоним на спретнатост и красота се появява в древни времена, с египетските т...

Методи за депилация - изберете най-подходящия

Има много начини за премахване на ненужните косми, така че си струва да анализирате предимствата и недостатъците на наличните методи. Има чувствителна кожа, за която кола маската със сигурност не е най-добрият вариант. Ако сте опитвали и знаете, че ви „понася“, може да действате по-смело, но ако ще ползвате метода за първи път – най-добре е първо да експериментирате върху малък участък, където кожата не е чак толкова чувствителна – например на крака. За съжаление нито един от начините не е идеален и всеки крие риск от кожно дразнене.

Кожата след кола маска - как да се грижим за нея?

Грижата за кожата след извършване на обезкосмяване с кола маска е също толкова важна, колкото и подготовката на кожата преди процедурата и избора на правилния метод за премахване на нежеланите косми. Най-важният и ефективен метод е използването на подходяща козметика – кремове и лосиони. Те трябва да са богати на съставки, успокояващи дразненето, като алантоин или D-пантенол. Преди да купите, прочетете състава на продукта, за да изберете този, който действително ще помогне за намаляване на дразненето след депилация. Добре е лосионът да омекотява кожата и да намали грапавостта й, а когато е предназначен за суха и чувствителна кожа, резултатите ще са най-добри. Използвайки го редовно, ще можете да подсилите, стегнете и успокоите кожата. Благодарение на формулите на тези продукти, богати на успокояващи масла, хиалуронова и липохидрокси киселина и термална вода, кожата ще бъде правилно овлажнена и изгладена. Част от продуктите се препоръчват и за хипоалергенни хора и хора с чувствителна и склонна към раздразнения кожа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво се дава на лазарките по традиция?

Как лесно да познаем чистия мед?

Урок по Лазаруване – какво прави всяка девойка на Лазаровден?

Защо не трябва да се глезите с безплатни бонбони на рецепцията?

Тези жени не могат да носят обувки с висок ток

Пътешествие за вкуса: 5 интернационални ресторанта в София

Как се казва столицата на Шри Ланка

Как се казва столицата на Пакистан

Как да избегнете сълзите, когато режете лук: 8 начина, които трябва да опитате

Защо шоколадът ни прави по-щастливи: 9 изненадващи факта за любимото лакомство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com