Как да впечатлим приятелите си с качествено наргиле?

512
Как да впечатлим приятелите си с качествено наргиле?
Снимка: https://arenatobacco.com/

Какви материали са необходими за едно качествено наргиле? Обичайните консумативи, които начинаещият трябва да закупи, включват фолио или мрежа, които го заместват. Във фолиото, преди да покриете с него чашката за наргиле, се правят дупки. Фолиото се сгъва на няколко слоя. Не се препоръчва повторното му използване. Мрежата вече е оборудвана с дупки. Може да се използва повторно след изплакване. Уплътненията да се износят бързо. Някои от тях са монтирани на купи, други на валове и маркучи. Те обаче имат една цел - да осигурят плътно закрепване на частите. Най-често гумените уплътнения губят своята функционалност. Силиконовите издържат по-дълго, но също изискват периодична смяна. Подвижните мундщуци под формата на оригинални капачки пък се избират поради хигиенни причини.

Препоръки за приготвяне на качествено наргиле

Приготвянето на наргиле е процес, резултатът от който зависи от опита и умението на човека, който се е заел да подготви устройството за пушене. Няма единствен правилен начин да получите богат и вкусен дим. Но има редица определени правила, които позволяват дори на начинаещ да се справи чудесно. На първо място, трябва да подготвите всички необходими части и да ги изплакнете, да се уверите в целостта на маркуч за наргиле и херметичността на структурните връзки.

Необходимо количество вода

Колбата се пълни с течност. Най-често това е вода, но някои хора, които пушат наргиле за първи път, искат да омекотят вкуса на тютюневата смес и предпочитат мляко, сок или други течности.

Пълнене на наргиле с тютюн

За да напълните купата, имате нужда от влажен, слаб тютюн. От него се отстраняват клони и чужди частици. Ако се хванат големи листа, те трябва да бъдат смачкани. Тютюнът с висока влажност обикновено се пресова и леко изсушава. Трябва да се уверите, че няма напълно изсъхнали слоеве. Ако горният слой тютюн изсъхне при дългосрочно съхранение, тютюнът се смесва старателно, навлажнявайки изсушените листа. Листата трябва да се развият, като се поставят на свободни слоеве, така че дупките на дъното на контейнера да останат отворени. В горната част на купата трябва да остане празно пространство от около пет милиметра.

Подготовка и запалване на въглените

Важно е да се гарантира, че въглените са приготвени правилно. Те не могат да се държат на огън повече от 10-15 минути. Пет минути са достатъчни, за да ги нажежат до червено. За това най-често се използва електрическа печка със спирали. Когато използвате обикновена купа, се препоръчва да вземете три или четири въглени, а за запалване на фруктиера са необходими шест или седем въглища. Купата се увива в сгънато на няколко ката фолио с направени дупки. Отгоре се поставят въглени, които след това се покриват с капачка. Ако въглищата са поставени по краищата на купата, тютюневата смес ще се затопли равномерно, ако в центъра, наргилето бързо ще запали. Необходимо е да се гарантира, че въглищата не пламват, а остават червени. Ако не спазвате тези условия, можете да почувствате главоболие и усещане за горчивина в устната кухина.

Как се пуши тютюн

Ако цялата последователност от подготовка и пълнене на наргилето е спазена правилно, след около седем минути то ще достигне оптималната температура за пушене. След това време, ако купата е малка, се препоръчва да извадите един въглен. Направете средно пет дълбоки всмуквания, така че наргилето да светне и да се появи плътен дим. В процеса на опушване въглените периодично се отстраняват и отърсват от пепелта, местоположението им се променя. Смяната на въглищата отнема само около 20 минути след началото на пушенето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг

5 ефективни метода, за да се отървете от тревата по градинските пътеки

8 лайфхака за микровълнова печка, които ще улеснят живота ви

Топ 4 на най-големите манастири в България

Какви са недостатъците да спите в едно легло с партньора си?

5 причини, заради които мъжът не ви прави подаръци

Балконът ви ще е истински рай с най-модерните цветя за 2024 година

5 грешки, които се допускат при нова връзка

Много поучителна притча за доверието

Стихотворение за 8 май 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com