Как да възстановим косата си след боядисване

26612
Как да възстановим косата си след боядисване
Снимка: iStock/Guliver

След като излезем от фризьорския салон коста ни е зашеметяваща, има красив цвят и още повече блясък. Жизнена е готова за реклама на шампоан или боя за коса. Но няколко седмици нещата се променят. Тя става суха, чуплива и без блясък. А това влияе на самочувствието ни. Ако искате да имате красива и здрава боядисана коса, трябва много добре да се грижите за нея. Ето няколко съвета за това.

1. Водата

Измивайки косата си, ние отмиваме и боята. Също така шампоана и другите химически продукти вредят на косъма като го изсушават допълнително. Ограничете миенето на косата до 2-3 пъти седмично (ако можете, дори по-малко). През останалото време използвайте сух шампоан или бебешка пудра, за да снемете излишното омазняване от нея. Когато миете косата със шампоан, слагайте само в корените, а пяната ще измие и останалата част от косата.

Вятърът разбули мистерията истинска ли е косата на Тръмп (Видео)

Косата на американския президент Доналд Тръмп отдавна е обект на спекулации. Поради по-нетрадиционния ѝ вид мнозина смятат, че тя всъщн...

2. Слънцето и UV лъчите

Слънцето изсветлява косата. Но то я и изтощава допълнително. Ето защо е хубаво да използвате слънцезащитен продукт за коса през горещите месеци. Момичетата, които боядисват косата си в тъмни цветове, изпитват повече от този ефект. Но без значение дали потъмнявате или изсветлявате косата си, задължително я защитете от вредното влияние на слънцето.

3. Цъфтенето и изсушаването на косата

Изтощената и накъсана коса губи блясъка си и цвета не изглежда толкова наситен. Ако още преди да боядисате косата си тя е увредена, цветът няма да изглежда добре и ще бъде неравен. Използвайте по-често балсами, правете си домашни маски или потърсете подходящи за типа коса в козметичните магазини, нанасяйте кристали в краищата, за да ги предпазите от накъсване.

Кейт Мидълтън дари косата си

Кейт Мидълтън има добро сърце. Херцогинята на Кеймбридж, която очаква третото си дете, отряза 17 см от косата си и ги дари. Съпругата ...

4. Пресите и машите

Уредите за топлинна обработка на косата наистина много й вредят, особено след боядисване. Избягвайте ги и намалете до минимум употребата им, докато косата ви не се възстанови. Избягвайте да сушите косата си, особено през летните месеци. Изчаквайте я сама да изсъхне.

5. Избор на боя

Избирайте висококачествени, безамонячни бои за коса, обогатени с растителни екстракти и масла. За най-добри резултати, оставете боядисването в ръцете на специалист.

В Турция забраниха на мъжете да си боядисват косата

В Турция забраниха на мъжете да си боядисват косата. Това стана след като управлението по религиозните въпроси на Турция (Дианета) изда...

6. Избор на шампоан

Изберете нежен и щадящ шампоан, които да задържи за по-дълго цвета на косата ви и да не я уврежда допълнително. Ако се чудите какво точно да изберете, посъветвайте се с професионалист, който може да ви даде най-добрия съвет.

7. Морето и басейна

Хлора и солената вода много вредят на косата, особено в комбинация със силно слънце, насочено право към нея. За да предпазите косата си от увреждате след лятната ви почивка я измивайте старателно след всяко посещение на плажа и подхранвайте с масла.

Грижете се за косата си и не я пренебрегвайте, защото тя едно от най-силните женски оръжия. Опитайте се да редуцирате вредните навици, свързани с изправяне и къдрене, и спазвайте по-горе написаните съвети. Боядисването е само част от поддържането на хубава прическа, косата също се нуждае от подхранване, урепване и запазване на цвета. Избирайте качествени продукти, щадящи бои и се доверете на домашните маски с тривитаминол например, след които няма да можете да познаете косата си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

6 "невинни" признака, които карат жената да изглежда зле в очите на мъжа

10 признака на дъщеря, която е зависима от майка си

Това многогодишно цъфтящо растение e богат източник на витамини и минерали

Ядат ли се листата на червеното цвекло?

Как и кога да почистваме преди Великден?

Колко време трябва, за да втаса козунака?

Яде ли се кората на райската ябълка?

Как да запазим козунака мек за по-дълго време?

Коя е столицата на Киргизстан

Кога се минава под масата на Великден?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com